lördag, februari 07, 2015

Glutenfria fyllda dumlekakor

120g smör
1 dl farinsocker
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
5 dl glutenfri mjölmix (om ej glutenfria-vetemjöl)
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1,5 dl kakao

1 påse dumlekolor (det blir några över)
Strösocker att rulla bollarna i

Rör ihop smör och farinsocker.
Rör i strösocker.
Rör ner båda äggen.
Blanda torrvarorna, rör ner.

Rulla en boll av degen, platta ut i handen
och "baka in" en dumlekola.
Rulla bollen i strösocker och lägg ut på plåt,
tänk på att de flyter ut, det behövs 2 plåtar.

Grädda i 200 grader (ej varmluft!) ca 7 minuter tills ytan på kakan spricker.
Går utmärkt att frysa!

Alternativa fyllningar kan vara marshmallows eller nutella.
Om du vill använda nutella, frys in och rulla den till små bollar
innan du "bakar in" precis som med dumlen.



Något misslyckade och bamsestora kakor, 
jag får uppdatera med en ny bild efter nästa bak ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar