fredag, december 06, 2013

Hyacinter, hyacinter. Överallt hyacinter!

Nu ska ni få två fina idéer när det gäller hyacinter. Den första såg jag en inspirationsbild av i en jultidning och snodde rakt av. Den andra är så välkänd att den har en egen vas, så jag kan tyvärr inte ta åt mig äran för den heller.

Men låt mig ändå stolt presentera: hyacint i kopp! Ta en fin kopp/mugg, ta ur hyacinten ur sin fula plastkruka och tryck ner den i koppen/muggen. Lägg lite mossa runtomkring, och eventuellt någon dekoration. TADAA! En perfekt gåbort-present vid jul.


Den andra är nästan lika fin, men ännu simplare. Om du har ett hyacintglas hemma, använd det, om inte så tar du ett glas, en glasburk eller något liknande. Det som är viktigt är att glasets/burkens öppning är smalare än hyacintens lök. Ta ur hyacinten ur plastkrukan, börja bena ur rötterna och skölj under vatten tills all jord är borta. Fyll vatten i glaset, ställ ner hyacinten så att rötterna når ner till vattnet, VIKTIGT att löken inte är i blöt dock.


Försök dock se till att hyacinten inte får för mycket vatten, då spurtar den iväg på höjden och lutar värre än tornet i Pisa. Typ såhär:

3 kommentarer:

  1. Den med glas tänkte jag köra på också. Men det var riktigt fint och piffigt med koppen och mossan :). Kram

    SvaraRadera
  2. Anonym18:45

    Gillar den i koppen.

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  3. Köpte faktiskt en hyacintvas idag. :-) brukar plantera om dem u vanlig kruka men det är lite omständigh. följdfrågan är bara hur man hindrar att de i vas får för mycket vatten.

    SvaraRadera