tisdag, september 24, 2013

Jakten på sköna sängkläder

Vi har sängkläder som blivit riktiga favoriter. Ofta plockar jag dem från sängen på morgonen och slänger de direkt i tvättmaskinen, då hinner de torka till kvällen så jag kan bädda om med samma. Hade inte så bra koll på vad det var för märke (det var julklapp från mitt förra jobb) på det tills jag kände att vi borde köpa likadana att varva med, är så less på tunna Ikea-påslakan som bara korvar sig och bomullssatin som inte kommer till sin rätt utan mangel.

Newport stod det på favoriterna, jag googlade och fick hicka. Sjukt skön kvalitet, men inte stilen vi vill ha, då känns det galet att betala ~2500kr. Nu har vi provat de vi fick rekommenderat från Hemtex, och är inte imponerade. Fick tips av en kompis om de från H&M(!), så nu är två uppsättningar på väg hem till oss. Om de känns bra och får stanna så ska de premiäranvändas första natten i lägenheten har jag tänkt, lite vardagslyx i allt fixande och slit!


Finns här!

8 kommentarer:

  1. Vi har en favorituppsättning från Finlayson (rekommenderas) som vi också bäddar om med samma dag. Måste också rensa och köpa nytt. Försöker resonera så att det är lika bra att köpa en dyr uppsättning till, för i ärlighetens namn, vem behöver typ 10 uppsättningar sängkläder. Man klarar sig utmärkt med två-tre uppsättningar. :)

    SvaraRadera
  2. Fina! Vi har favvosar från ellos faktiskt. Väntar också hem sängkläder från H&M men leverans först i december :/

    Sv: Jag hoppas det blir så för oss också. Iaf att set blir bättre och hon kan bli lite större innan ev operation. Jag hör att det "fladdrar" i näsan på henne, precis så var det för mig också. Men jag hoppas det räcker med avsvalkande nässpray :]

    SvaraRadera
  3. Tycker också H&M har bra sängkläder, har beställt både till oss och till Milo och är jättenöjd :)

    SvaraRadera
  4. Jättefina! Helt i min smak!

    SvaraRadera
  5. 2500 för lakan känns lite väl saftigt... :-)

    SvaraRadera
  6. Anonym18:23

    Haha, vi har också favoriter just från Newport, som maken fått i present från ett tidigare jobb. Hade ingen aning om att de var så dyra, men visst känns det att det är bra kvalitet. Behöver också några andra att varva med. Just nu har vi två par, och de ena (som inte är newport utan gamla ikea) börjar bli rätt slitna.

    SvaraRadera
  7. Anonym18:50

    Snygga var de iaf!

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  8. Har också HM och har beställt fler nu som ska bäddas
    med i nya huset. Alla är dock inte så där som du beskriver, lena och torkar supersnabbt men jag har gjort en egen marknadsundersökning och det heter percale, alltså vävningen eller tätheten eller vad det nu är. Så tror jag du får rätt känsla. // Sara

    SvaraRadera