onsdag, september 18, 2013

Elsas allergier

Elsa är ju allergisk mot ägg och mjölk. Hon pricktestades vid 5 månader efter att ha reagerat kraftigt då hon efter mjölkfri kost provocerades med ersättning innehållande mjölk. Pricktestet visade endast positivt på ägg.

Nu är det dags för rond två, nya pricktest  och besök hos läkare och dietist. Vi ringde själva och bad om tid hos Siv, Elsas dietist, då vi vill ha lite råd och hjälp för att få till en balanserad och tillräckligt fettrik kost. Hon tyckte att vi tar allt vid ett och samma besök, och igår trillade en kallelse ner i brevlådan.

Det är ju vanligt att både mjölk- och äggallergi växer bort om man har det som liten, och vi är hoppfulla om att iallafall mjölkallergin lugnat sig. Hon har nämligen (i all välmening) blivit serverad hushållsost av min kära far och leverpastej innehållande vassle av sin kära far, och reagerade ingenting. Ägget vågar vi inte hoppas på, då hon reagerade kraftigt på en produkt som visade sig innehålla spår av äggviteämnen och fick återkallas.


3 kommentarer:

  1. Ägg och mjölk klarar man sig utan. Tål hon fisk, nötter och avokado samt rena vegetabiliska oljor är det ingen fara med att få i sig bra fettsyror, vilket dietisten borde veta. Det finns mängder av bra alternativ till mejeriprodukter, med varierande fetthalt, vilket dietisten också borde veta.

    Har de även tagit blodprov för att kolla allergierna?

    Kram

    SvaraRadera
  2. Linda o Mileon16:34

    Håller tummarna!!

    SvaraRadera
  3. Anonym06:56

    Hoppas besöket och resultatet blir bra.

    www.mammatea.se

    SvaraRadera