fredag, september 20, 2013

Beställningen av huset

Igår var vi, som sagt, till Älvsbyhus för att träffa Leif och beställa vårt Tyr! Det första vi fick höra var att det blir ändring av inredningen i tvättstugan, både placering, tvättho och skåpar. En positiv förändring!

Leif visade sedan hur han på vår tomtkarta ritat ut var han tyckte att huset gjorde sig bäst, och det var exakt samma placering som vi tänkt oss.

Vi gick igenom våra tillval, bortsett från de som har med el att göra, då de ändringarna kommer göras på fabriksordern längre fram. Vår grund kommer inte vara av standardutförande då vi har lite svår mark på tomten, och vi fick veta exakt hur det kommer gå till med förkortade plintar och extra isolering.

Nästa steg är att vi kommer få en bygglovsansökan hemskickad till oss från Älvsbyhus, som vi ska skriva på och sedan lämna in till kommunen för att få den godkänd. Samtidigt som ansökan så kommer vår huspärm, och vi gick idag även igenom lite papper som kommer finnas däri.

Beställningen fylldes i, vi skrev under, och det där nu välkända pirret infann sig! Den preliminära tidsplanen är att huset kommer komma på plats vecka 28, och vara inflyttningsklart vecka 39. Att det tar så pass lång tid att färdigställa beror på att de veckor som fabriken stängs och alla hantverkare har semester infaller mitt i. Det betyder att vi om precis ett år kommer flytta in i vårt alldeles egna, nybyggda hus!

Med allt pappersjobb avklarat så bjöd Leif på kaffe och bulla i fikarummet, och vi surrade om allt som har med hus att göra. Det är så roligt och trevligt att komma dit, vi känner oss så välkomna från att vi kliver innanför dörren tills att vi går ut till bilen igen. Idag träffade vi även Elisabeth, som är kommunikationschef, hennes blogg om Älvsbyhus hittar ni HÄR om ni är intresserade av att få veta lite nyheter och vad som händer kring Älvsbyhus.


Vi fick med oss varsin t-shirt


Älvsbyhus bryr sig även om de små nybyggarna, 
Astrid blev väldigt glad över sitt pussel!

3 kommentarer:

  1. Sv: fett kan man få från nötter, frön (mixa till smör eller med mer vatten till nötgrädde), kokosmjölk, använd havregrädde istället för havremjölk, kolla in de mjölk- och sojafria ostarna på veganlife.se...

    Lycka till med husbygget!!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. så roligt! ska bli kul att följa resan med husbygget här. känner så väl igen det du skriver, bortsett från att vår planering inte var så här exakt. underbart att ha ett datum att se fram emot och räkna ner till. och förstå hur fort det kommer att gå!

    SvaraRadera
  3. Visst är det en underbar känsla?! Vårt hus kom i torsdags och det har hänt jättemycket sedan dess!
    Lycka till med resan mot ett eget hus!

    SvaraRadera