tisdag, augusti 13, 2013

Inför mäklarfotografering

På torsdag kommer en fotograf hit för att ta lite (förhoppningsvis) snygga bilder till försäljningen av Kullenvägen 10. Vi håller därför på att plocka ut saker till förrådet, pyntar, putsar och fejar som aldrig förr.

Nu behöver vi er hjälp! Ni som sålt, eller spenderat alldeles för mycket tid på Hemnet har antagligen koll på vad som säljer och lockar till visning. Rent, fräscht och ytterst lite personliga prylar, det har vi koll på. Men mer?

Ge oss era bästa tips! Fotografen hjälper till med lite styling om det behövs, men smidigast vore ju om så mycket som möjligt är klart och redo att fotas.

Lite ananas i trappen eller citroner i handfatet kanske?

2 kommentarer:

  1. Hahahaha, nej? :P Såg en lägenhet en gång som var fullproppad med tulpaner och jag skojar inte; FULLPROPPAD!

    Tänk ljust, slätt och avskalat, men ändå personligt.
    Plocka bort hullerombuller-saker (som öppna leksakslådor osv), genomskinliga lådor/garderobsdörrar osv kräver lite tankekraft bakom det som hänger innanför.) Plocka hellre bort än att gömma saker bakom annat, för det syns.. Små spindelnät och sånt syns inte på fotografierna men är viktigare att städa bort tills visningen ;)
    Gör inte hela huset helvitt, våga använda lite färg! Vitt är tråkigt och platt! :) Byt ut blommorna i fönstren så att det blir enhetligt, antingen mot något som blommar (typ hortensior eller orkidéer) eller mot murgröna/porslinsblommor på spaljé..
    Kom ihåg att använda tavlor, på stora vita väggar kanske man behöver lite blickfång, något som gör att man kan fästa blicken på något. Kanske inte era allra största bilder på barnen, utan på något "opersonligt" liksom. Hmm..
    Färgkoordinera böckerna i bokhyllan! :) De behöver iofs inte stå efter färg, men lite tankekraft bakom blandningen iaf :)
    Se till att alla glödlampor fungerar om fotografen vill tända.
    Städa badrummet om det finns glasväggar, tvålrester (var de än sitter) blir inte snyggt på kort.
    Trimma gräsmattekanterna och klipp inte gräsmattan precis samma dag som fotografen kommer.. Ett par dagar innan brukar bli bra, då är gräsmattan snygg.
    Släta sängöverkast och fluffiga och lite för många kuddar.
    Möblera gärna med barnens leksaker men tänk "ordning och reda".

    Hmm, säger till om jag kommer på något mer! :)

    SvaraRadera
  2. Spännande!
    Det vi fick tips om då vi sålde lägenheten i Umeå var att plocka bort så mycket som möjligt. Vi rensade ex klädkammaren så det bara hängde några få plagg där inne ist för en massa ytterkläder. Då ser utrymmet större ut och det är alltid positivt. Vi köpte färsk lime och citron och satte i en skål på köksbänken ;)
    Men annars städade vi och fejjade så det var skinande rent. Till en visning är det ju mysigt att tända ljus om det är kvällstid och höstmörker. Lycka till

    SvaraRadera