tisdag, maj 28, 2013

Elsa 8 månader

I den här lilla damens trut finnes nu två små sylvassa tänder. Och rätt så ofta någon form av mat, hon gillar att äta. Än har det bara serverats hemlagad mat, och allt har slunkit ner. När det gäller mellis så blir det oftast frukt, antingen mixad/mosad av oss eller i nödfall bägare från Semper Eco. Vi är nog betydligt petigare med vad Elsa får i sig än vad vi var med Astrid, både pga hennes allergier och för att vi ändrat vår syn på mat i det stora hela. Gräs gillar hon också att tugga på, därför pluggar vi in en napp i munnen på henne när hon kryper runt och plockar eget mellis.

Hon har nu ätit vete i en vecka, och det märks INTE ALLS. Sjung halleluja, peppar peppar och allt det där. Med största sannolikhet så var det de eventuella spåren av äggvita i pastan hon åt som ställde till det ordentligt, då vi började fundera på ytterligare allergier. Det var ju bra att jag upptäckte det via Axfood, att pastan återkallades, för annars hade vi inte haft en aning. Prover ska dock ändå lämnas 11/6, för att utesluta eventuell celiaki eller allergi mot vete.

Motoriskt sett så går det undan. Hon kryper nu på heltid, ställer sig på alla fyra med händer och fötter i golvet, sätter sig upp från krypställning och ställer sig upp lite här och där med stöd från något lämpligt, eller mindre lämpligt för den delen.

Hon är en riktig liten solstråle de flesta dagar. Skrattar och ler åt vem som än pratar med henne, studsar sittandes på rumpa när hon får syn på Astrid, mig eller Crille och myser gärna in sig i famnen. Än har hon inte börjat bli blyg, men är hon nyvaken/inte på topp så sitter hon helst i knät och kollar läget innan hon kan slappna av.

På dagarna vilar hon två gånger, somnar för natten kring 19 och gör morgon kring 07. Däremellan vaknar hon minst en gång, och rätt ofta lyfter vi då över henne till vår säng bara för att det är mysigt. Hon ålar sig riktigt nära då hon sover, och blir varm som en liten kamin. Allra helst sover hon på mage. Mammaarv!

2 kommentarer:

  1. Anonym10:53

    Grattis till stora tjejen!

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  2. Anonym14:07

    Heja heja, hoppas ni får svar på maten snart.

    SvaraRadera