onsdag, april 10, 2013

Inget napp efter napp!

Stora barnet här hemma har börjat bita sönder sina nappar. Vi märkte det för två veckor sedan, och hon har nu hunnit gnaga hål på de fem som fanns i hennes ägo. Vi har sedan tidigare sagt att det inte ska inhandlas några nya, utan att det får vara slut på nappandet när de förbrukats.

Olyckligt nog så inföll det nu samtidigt som det flyttats till nytt sovrum och blöjan blivit ett minne blott. Lite väl mycket på en gång kanske, men det är inte så mycket att göra åt just nu.

Det blev en och annan tår nu vid läggdax, och det skar i hjärtat. En tvååring med separationsångest från något som hon använt och älskat sen andra dagen i sitt liv (jo, vi gav henne napp redan på bb).

När hon landat i det så blir det nog jättebra, men jag gissar att det kommer bli några sorgsna kvällar och nätter. Lägligt att lillasystern just börjat tokgilla sina nappar, eller så inte!

6 kommentarer:

  1. Therese20:44

    Men haha, jag blir lika surprisad varje gång jag läser din blogg hur lika Astrid och Leila är i utvecklingen.. Eller om man nu ska kalla bita sönder nappar för utveckling :P Blir lite inspirerad av dig, iaf att dra ner på nappandet, för herreminje vad det förbrukas...

    SvaraRadera
  2. Anonym20:55

    Svårt det där! Här slutade storasyster med napp vid sex månaders ålder, men nu när lillebror har så har hoon också börjat fråga efter "sin" napp...

    SvaraRadera
  3. Anonym20:55

    Signe började gnaga på sina redan för ett år sedan så hon har nappar med latex. Signe skulle inte klara av att sluta nu. Hon älskar sina nappar!

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  4. Anonym06:12

    Vi har sagt att till sommaren så ska C sluta med tuttarna, får väl se hur det går.
    Vad duktig Astrid är, hur går fet utan blöja på förskolan? Hör hemma är C utan men på dagis så har vi inte testat då hon vill ha blöja där. Nsttblöjan får nog vara kvar ett tag till här.
    Kram Sara

    Lillaunderbarn.blogg.se

    SvaraRadera
  5. Therese: Det är häftigt hur lika dem är :) För Astrid har det gått jättebra att sluta, överraskande nog. Trodde att det skulle bli riktigt kämpigt, men det verkar vara rätt tid att sluta :)

    SvaraRadera
  6. så fina flickor : )

    SvaraRadera