söndag, april 14, 2013

En fotobok till Elsa

Astrid har en fotobok från tiden då hon var bosatt innanför min navel. Hon tycker nu att det är jättekul att bläddra i den, och självklart ska ju Elsa få en hon också.

Innan helgen fick jag ett mail från smartphoto med en rabattkod som ger 25% på alla fotoböcker, som jag tänkte passa på att utnyttja. Trodde att den bara var giltig t.o.m idag, och har bläddrat igenom bilder som en dåre nu ikväll för att hinna. Så kollade jag mailet, och det visade sig att koden är giltig månaden ut. Typiskt mig!

Men nu är 35 bilder utvalda, halva jobbet gjort alltså. Nu ska jag "bara" komponera ihop allt och skriva lite text. Roligt pyssel, och väldigt roligt att ha kvar i pappersformat.

Saknar gravidmagen så enormt mycket, älskar att ha en kanonkula framtill och känna sparkarna däri. Man kommer ju visserligen lättare ihåg det positiva, och minnet av bråkande fogar, ond rygg, illamående och svårigheter att knyta skorna bleknar snabbt. Men jag känner mig som allra finast när jag är gravid, och ser på alla bilder hur bra jag trivs med bulan fram.

Ska jag aldrig få uppleva det igen? Sorgligt känns det, men vi har ju våra två underbara små resultat från graviditeterna vi haft turen och lyckan att få gå igenom. Kanske man kan få bli permanent gravid utan bebis?

6 kommentarer:

  1. Anonym07:19

    Kul! Har tänkt göra såna böcker till barnen men inte riktigt fått det gjort.

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  2. Fotobok är ett så himla smidigt sätt att spara bilder på. Men det tar ju en hel del tid innan man valt ut bilder och knåpat ihop bildtexter. Vi har gjort en med Astrids första år som hon älskar att titta i. Och plötsligt inser jag att det inte är så länge kvar till det är dags för nästa bok...

    SvaraRadera
  3. Bra att du påminner mig om fotobok!

    Ja, tänk om man kunde vara gravid jämt utan att få barn... Fy, säger jag! Fast föda barn skulle jag inte ha någonting emot... Det är bara att ha dem i magen och få dit dem jag inte är så bra på.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Känner precis samma sak. Kände mig så himla fin då jag var gravid!

    SvaraRadera
  5. Jag har också funderat på att göra fotoböcker men inte kommit längre än till tanken....

    SvaraRadera