tisdag, april 23, 2013

Dagen so far

Bebis som skriker så fort hon inte befinner sig i min famn. Nu är vi tillbaka till läget innan vi upptäckte hennes allergier. Pratade med hennes dietist imorse, och nu börjar återigen jakten. Först ut är soja, men vilket inte gjort någon skillnad än, efter 2 dygn utan. Näst ut är vete, får se om det gör någon skillnad. Vill bara få veta vad det är som gör att hon har ont, inte kan sova och bajsar hela vägen ner i strumporna 4ggr/dygn.

17 dagar kvar till semester. Inte för att jag räknar men..

Astrid skjutsar runt på sin bebis i gåvagnen nuförtiden. "-Hon är allergisk mamma. Hon tål inte mjölk". Att lillasyster inte kan äta samma saker som henne för att hon blir sjuk, det förstår hon så väl, den kloka storasystern.





7 kommentarer:

  1. Anonym12:53

    Lilla stackarn! Hoppas att ni kan få rätsida på maten snart.

    Förstår att du räknar ner till semester, önskar att jag kunde göra detsamma!

    SvaraRadera
  2. Anonym15:38

    Inte kul med allergier och att E inte mår bra. Husbandet har massa allergier så vi har varit rädda att barnen ska få det men än så länge har vi inte upptäckt något, tack och lov!

    Sv
    Vi har bara klippt två, tre hårstrån i luggen som var mycket längre än de andra.


    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  3. Tack för idag vännen :-)

    SvaraRadera
  4. Skickar en massa styrkekramar till hela familjen - jag hoppas att det blir ordning på lillmagen väldigt snabbt! :(

    KRAAAM

    SvaraRadera
  5. Anna21:26

    Har de kollat typ Chrons och sådana allvarliga dumsaker? Kan ju verka väldigt likt (och kombineras/aktiveras av) allergier tänker jag. Inte så vanligt på spädbarn, men heller inte totalt uteslutet att det kan vara nåt åt det hållet, även hos bebbar. Säger absolut inte att det måste vara nåt sånt här, men kanske kan vara något att ha i åtanke om det inte ger sig eller hittas några andra skäl.
    Stackars lilltrollan vad det än kan vara... Och dig/er! :/
    Kramar <3

    SvaraRadera
  6. Anna21:36

    Ps: För min mage är det ENDA- och då menar jag det ENDA- som verkligen hjälper på riktigt, att bara äta sådant jag kan odla själv (och ägg från de egna hönsen). Detta innefattar min egen potatis (odlar inomhus året om), örter, rotsaker, grönsaker, nässlor, baljväxter, frukt och bär- ENBART från min egen trädgård. Och viltkött samt svamp. Allt måste vara producerat utan konstgödsel, knasfoder etc, etc. Jag vet att det låter helt stört men det är sant. Jag säger inte heller att man kanske måste vara så drastisk för att få ett fungerade invärtes system alltid, men i mitt fall är det såhär.. det är det enda som på allvar och långsiktigt hjälper mig att funka. Möjligen är det en psykologisk del i det hela som spelar in också men jag tror nog att det kan finnas sanningar i det som är totalt fysiskt vetenskapliga också, och att det är såhär vi mångt om mycket är menade att leva vilket ger kroppen rätt förutsättningar att funka. Vidare försök att reglera inomhustemperaturen efter säsong. Ha det kallt (ca 16 grader) inne på vintern och ta extra kläder på ist (håller kroppen i rätt rotation och balans, den ska jobba efter naturen vettu). Man får tycka jag är knäpp om man vill. ;)

    SvaraRadera
  7. Anna: Tack för tips och råd! Nu verkar det som att vi hittat den nya felande länken-vete, men det är bra att du gör en uppmärksam på andra möjligheter. Haha, jag tycker absolut inte att du är knäpp, tänker faktiskt själv mer och mer "back to basics", även om vi inte kommit lika långt som du :)

    SvaraRadera