fredag, februari 22, 2013

När livet ger dig citroner

Gör då för guds skull inte lemonad. Tror inte att det gör dagen roligare för en trött småbarnsmamma iallafall. Istället rullade vi chokladbollar (eller bajskorvar som Astrid kallade och formade sina som), dansade till Sean Banan och byggde ett nytt pussel.

Pusslet ja, ett 15-bitars med ram som är en julklapp från mormorn och morfarn. Vi trodde att det skulle dröja ett tag innan det blev aktuellt, men nej då. Ett pusselgeni i familjen! (EDIT: Ursäkta mina fat fingers, 15 bitar är det, inte 25!)

Redan igår var jag negativt inställd till den här dagen. Gnällig, rastlös, snuvig och hostig tvååring. Fläckig bebis med oro i kroppen och snuttmani. En mamma med ömma bröst (tack vare tidigare nämnd snuttmani) och sömnbrist. Ni hör ju ungefär hur festligt det låter? Även om inget förmildras av att pappan i familjen är hemma så är det ändå alltid lättare att vara två, så hjärtligt välkommen helgen.

Det känns faktiskt betydligt roligare nu när jag bestämt mig för att göra det här till en bra dag, och med en snuttande bebis vid bröstet fått läsa ut min bok skriven av Malin Wollin. Och tog fram iPaden ur byrålådan. Tack Apple för hjälpen att tygla mitt barn.

5 kommentarer:

  1. Anna16:05

    Åh så skönt det är att läsa din blogg efter att ha plöjt igenom alla andra bloggar där lilla bebisen har sovit hela natten, gått upp 1 kg på en vecka eftersom mjölken minsann är så fet och bra, där vars inga bröst gör ont och inga utslag eller ond mage på bebisen existerar. Åh tack för tipset om Kitty Jutbrings blogg förresten.

    Fortsätt kämpa! : )

    SvaraRadera
  2. Stackars Elsa, man tycker ju att det ska gå snabbt att få göra ett pricktest då hon är så liten. Hoppas iaf att det ger med sig snart.

    Jag fick papper om att jag får övningsköra tills det att mitt körkort kommer men det ger mig ju inte så mycket då jag inte har någon att köra med. :D Postade grundhandlingarna för tillverkningen av körkortet i torsdags så någongång under nästa vecka bör jag ha körkortet i handen. Jippie!!

    SvaraRadera
  3. Jag tog också fram paddan idag.

    SvaraRadera
  4. Anna: Varsågod för tipset, blev själv tipsad och hittade dit genom det :) Här serveras vår sanning på silverfat, vissa dagar är ju en dans på rosor..och andra inte ;) Tack för din kommentar!

    SvaraRadera
  5. Klart att Astrid är ett pusselgeni, hon har ju dina gener ;-)
    Det där pusslet fick C av sin mormor & morfar också i julklapp men det är i stort sett omöjligt för henne att bygga det än, har inte riktigt intresset.

    SvaraRadera