måndag, januari 07, 2013

Elsas sömnschema

Idag är det skarpt läge. Crille är tillbaka på jobbet, och jag är hemma med brudarna på egen hand. Under julledigheten har ju Elsa gått från att ha jobbiga dagar och problemfria nätter till det motsatta, dagarna är nu oftast lättare, så jag har inte varit särskilt orolig över att vara själv hemma igen. Natten som var får två tummar upp, det var den bästa på länge med uppvak "endast" 02, 03, 05, 06, och så gjorde vi morgon kring 07. En klar förbättring mot tidigare, och jag var superpigg 02 när storasystern vaknade, lyckades dock somna om efter en liten stund.

Tänkte att jag nu ska försöka få in rutiner under dagarna, vilket vi inte lyckades med under julledigheten då jag ofta tog igen förlorad nattsömn under förmiddagarna och vi färdades lite hit och dit på eftermiddagarna. Uppstigning 07, promenad och sova i vagnen 08:30, lunch för mamman 11, sömn för bebisen vid 11:30. Tis-tors är det hämtning med vagn på förskolan 13:45, somnar hon då så får hon väl sova, annars blir det vid 14:30. Längre än så har jag inte listat ut, och hur länge hon sover varje gång det vete katten. 17:30 kanske hon får ta en tupplur, och så gör vi natt 20:30. Eller är det mycket/lite med 4 tupplurar när de är 3 mån? Måste kolla hur Astrid hade det, henne var man också tvungen att bestämma åt, ingen av dem är spontansovare som kan sköta det själv. En dag nu under jul så sov Elsa sammanlagt 45 minuter från uppstigning till godnatt, utspritt på flera tillfällen. Lite väl lite om ni frågar mig..

Jag har då hittills lyckats med dagen, de sover nu bägge två, 1-0 till mig!

5 kommentarer:

  1. Skönt att det känns bra att vara hemma själv. Är det 15 timmar förskola/vecka som gäller för Astrid?

    Jag minns att jag tyckte att det där var svårt att få till när och hur den lilla skulle sova. Som tur är så var E en "självrutinskapare" så allt flöt på och det var istället mina försök till att "styra upp det som andra har det" som det blev kaos. Hoppas på att den lilla är något liknande eller en lättanpassad typ...

    SvaraRadera
  2. här behövs också en dos av rutiner!

    SvaraRadera
  3. Hurra vad bra. :)

    Vi har också lyckats med nattsömnen i natt. Jag förbiser att det var tre matningar, för det känns ändå som en lättnad jämfört med föregående veckor!

    SvaraRadera
  4. Anonym15:54

    Har följt din blogg ett tag. Tycker den är underbar. Låter ganska jobbigt att inte få sova så mycket. Har en son på 6 månader. Tror vi är ganska bortskämda här hemma som får sova 9 timmar per natt i sträck.

    Tack för en bra blogg!

    /Anna

    SvaraRadera
  5. Anna: Tack snälla för din kommentar, kul att du läser och gillar bloggen :) Bristen på sömn känns tungt på nätterna, men varje dag är jag lika hoppfull om att det ska vända tills läggdax..Försvarsmekanism kanske :P Men det blir bättre och bättre, hurra för det :)

    SvaraRadera