lördag, december 29, 2012

Nybörjare med andra barnet

Här sitter jag i vårt sovrum med skum belysning och funderar hur i hela fridens namn man lär en tremånaders att sova i sin egen säng? Det börjar vara lite tufft att ha en sovande bebis fast i famnen hela kvällen, och hon borde ju vara stor nog för att kunna sova nån timme iallafall utan kroppskontakt. Att somna in, det får hon så gärna göra i min famn, men det vore fantastiskt skönt att kunna lägga ner henne en stund.

Under den kommande veckan ska vi försöka få in någon slags rutiner på Elsa när det gäller mat och sömn. Som det ser ut nu så kan hon äta två gånger i timmen eller inte alls på fyra, sova en kvart här och där, nån lång stund eller knappt alls. Försöka duger, vi får väl se hur det går.

Med Astrid behövde vi aldrig skapa några rutiner vid insomning eller tiden fram till midnatt, det skötte hon själv, så vi är nybörjare trots att Elsa är nummer två i ordningen.

4 kommentarer:

  1. Hoppas ni får till några bar rutiner. Har inga bra tips för både Signe och Nils har det mest fallit naturligt.

    SvaraRadera
  2. Visst är det klurigt. D har haft bra rutiner i sig själv också, vad gäller middagsvilor och nattsömn. Nu har vi vridit fram dygnet ett par timmar och det känns ganska lätt att justera.

    Men hon sover fortfarande i vår säng, och efter senaste växtperioden då hon åt var och varannan timme även nattetid, så har det blivit nån slags vana (plus att jag nog ger henne bröstet i sömnen typ, så fort hon skruvar sig). Senaste två nätterna har jag puttat henne till pappan och där har hon somnat om och sovit gott utan mat, men det kan jag ju inte göra under veckorna då jag annars är hemma själv. Så nu är frågan om jag ska chansa och börja lägga henne i spjälsäng (fast jag innerst inne inte vill)eller om vi ska fortsätta som vanligt och hoppas det fasar ut sig i takt med att hon börjar med vanlig mat etc. Samtidigt som man vet att det är en klängperiod på väg. Så himla svårt att fatta beslut ibland känns det som.. enklare att bara åka med.

    Hoppas det går bra med era rutiner framöver!
    kram

    SvaraRadera
  3. Så det kan vara, Melody har också skött sina rutiner själv. Eller vi fick träna in att få henne att somna själv i sin säng då hon var ca 5 månader. Hon var rätt tung och då var det dags för våra armar att få lite vila om kvällarna :)) Gick snabbt att få in.
    Men tiderna styrde hon själv i början, som läckert det där. Då trodde vi aldrig att hon skulle somna kl 20.00 någonsin, men nu somnar hon t.om 19.00 varje kväll och det har bara blivit så.
    De som har två barn el fler säger ju det...det ena är inte det andra likt ;)

    SvaraRadera
  4. åh... ja vi hade också det väldigt smidigt med Mileon, han skötte det där själv med lite hjälp från vår sida emellanåt utan direkta protester. Hoppas ni får lite ordning på det hela, att Elsa inser att det inte är så tokigt o sussa själv med nån timme ;-)

    SvaraRadera