fredag, november 23, 2012

Pepparkakscupcakes med cream cheese- och lingonfrosting

100 g rumsvarmt smör
2½ dl farinsocker
2 ägg
1½ dl gräddfil
3 dl vetemjöl (går bra att byta ut mot glutenfri mix)
1 msk malen kanel
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat

Frosting:
2 dl philadelphiaost
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
25 g rumsvarmt smör
1 dl lingon, färska eller frysta

Rör fett och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget och rör om.
Rör ner gräddfil och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat.
Fördela smeten i muffinsformar (~ 20 stycken) och grädda ca 10 min i 225 graders värme. Låt svalna innan du spritsar på frostingen.

Frosting:
Blanda alla ingredienserna utom lingonen och vispa med elvisp tills frostingen är slät. Vänd ner lingonen, mosa dem lite om du vill ha rosa frosting.
Tänk på att den blir lösare om du använder frysta lingon.


Originalreceptet kommer från Coop, men jag har skrivit om det litegrann.

4 kommentarer:

  1. Det där verkade inte så illa det inte. Ska nog ta o försöka mej på såna själv till jul :)

    SvaraRadera
  2. ÅH jag älskar att göra cupcakes! Detta receptet kommer jag absolut att använda mig av =)

    SvaraRadera
  3. Åh jag älskar att göra cupcakes!
    Detta receptet kommer jag absolut att använda mig av =)

    SvaraRadera
  4. Åhh, Gud så gott det där såg ut!

    Tack för förklaringen om "butter" :)

    Kom igen Hanna och peppa oss som hamnat i ostämning ang julen - mer bilder på hur du pyntar!

    SvaraRadera