lördag, oktober 27, 2012

Snickerskaka

1 burk jordnötssmör (350g)
1dl socker
1dl sirap
1 tsk vaniljsocker
10dl cornflakes (Schär har glutenfria!)

200g choklad (jag tar alltid mörk)

Smält och rör ihop jordnötssmör, socker, sirap och vaniljsocker i en stor kastrull.
Krossa cornflakesen litegrann och rör ner.
Bred ut på baklåtspapper och ställ in i kylen.
Smält chokladen i vattenbad, bred ut över kakan.
Låt stå kallt en stund så chokladen stelnar, skär i rutor.



6 kommentarer:

  1. Man kan ta rispuffar istället för cornflakes:-). Blir inte riktigt samma sak, men det är gott det med.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter gott! Perfekt för någon som inte tål laktos, var många år sedan jag åt en snickers, saknar det lite. Ska kopiera och spara, tackar :)

    SvaraRadera
  3. Anonym07:08

    Mm så gott det lät.

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  4. Vad fint att den blev så hög! Blir den så hög i en stor långpanna eller bör man ha mindre form?

    SvaraRadera
  5. Ah ser nu hur du gjorde, slarvläste långpanna först ist för bakplåtspapper. Nu förstår jag ;)

    SvaraRadera