måndag, oktober 22, 2012

Mamastatus tre veckor efter förlossning

Jag har känt mig oförskämt pigg i kroppen hela tiden sen Elsa kom, blev aldrig trött och sliten utan kände mig nästan som vanligt direkt efter förlossningen. Det som gör att jag minns fysiskt att det inte var så länge sedan jag födde henne, det är svanskotan som stundvis smärtar, att huden på magen är lös och skön att nypa i och att midjan är rundare än tidigare, särskilt på sidorna.

När man bryter svanskotan så behandlar man det inte, utan låter det läka av sig själv. Det blev likadant med Astrid, och då tog det ungefär 3 månader innan det var i stort sett som vanligt, men ömmade ibland. Den här gången gör det inte lika konstant ont, utan det är när jag sitter/halvligger i vissa lägen som det gör ont. Jag känner även av den när jag är ute och går, framförallt när jag skjuter vagnen framför mig i uppförsbacke. Jag har fått höra att det inte är farligt att anstränga den, utan att man får lyssna på kroppen och känna efter själv.

Magen har nästan gått tillbaka till ursprungstillståndet, men huden är såklart betydligt lösare än tidigare. Det känns som att nypa i en bulldeg, jag använder den att nypa i istället för en stressboll. Jag väger nu ~54 kilo, och vid sista vägningen på mvc med Elsa i magen (vecka 38) så vägde jag 58 kilo. Hur får ni det att gå ihop, med tanke på att Elsa vägde fyra kilo? Det verkar som att Darlingen varit riktigt duktig på att mata mig efter hemkomsten från BB, det är ett väldigt ätande här hemma med mellanmål och kvällsmackor..Försöker att inte missa ett enda av dagens mål, vill verkligen behålla dessa kilon!



Älskar min mammakropp! ♥

16 kommentarer:

  1. Härligt att du mår så bra.

    SvaraRadera
  2. Förstår att du älskar din mamnakropp, du är så himla fin! De där byxorna är för övrigt riktigt snygga!

    SvaraRadera
  3. Fina Hanna :) Jag känner som dig! Kroppen är fantastisk och jag älskar min kropp mer och mer för varje barn jag fått :) de är ju tack vare den som jag fått dom (+lite hjälp) hehe

    SvaraRadera
  4. Härligt att det känns bra i kroppen! Tänk vad fantastisk den är på att återhämta sig.

    SvaraRadera
  5. Hej snyggo.
    Vet att du gillade amningslinnen förra gången och det har vi nu fått in på jobbet.
    Kom gärna in å kika i helgen (då jag jobbar ;) )
    Kram kram

    SvaraRadera
  6. underbara du :)
    människo kroppen är bra underlig den, tänk att kroppen klarar av sånt.
    Är ni nöjda med vagnen er? Vi har smått börjat spana lite på syskonvagnar, men har sådan ångest om vi behöver eller inte behöver... men men titta får man ju :)
    kramar

    SvaraRadera
  7. Anonym20:48

    Hanna! Jag blir så glad av att läsa din blogg :). Kram/ Fia F.

    SvaraRadera
  8. Bra jobbat av din darling! :) Tycker att din "nya" kropp klär dig alldeles jättebra! :D

    SvaraRadera
  9. Fia: Haha, tack fina du :) Kramkram!
    JS: Men tack gulle :)

    SvaraRadera
  10. Klart du älskar din mammakropp! Tänk om alla som fött barn skulle göra det :)

    sv: ja, hon är en riktigt sötnos.

    SvaraRadera
  11. Känner igen och ler lite åt din beskrivning :) Nu var det förvisso länge sedan jag hade en som hände i tutten men det där med vissenhet, dålig mamma, dåligt samvete känner jag mycket igen :) Kram på dig

    SvaraRadera
  12. Ja här har du en till som gärna skulle ha behållt några av de extrakilona som jag fick under graviditeten. Dock åt hon upp mig och jag åt nog inte nog mycket för att behålla dem fast jag tyckte att jag inte gjorde annat än åt :) och fortfarande går jag hemma och är aldrig hungrig eftersom jag inte gör annat än stoppar i mig och lika fullt är det svårt att öka i vikt!
    Imorse åt jag kräm med grädde och så smörgås till det som frukost :) nom nom

    SvaraRadera
  13. Anonym00:35

    Så fin! Och liten! Kram lina o lisen

    SvaraRadera
  14. Lina o Lisen: :)

    SvaraRadera