söndag, oktober 28, 2012

Elsa 1 månad

Idag blir den lilla, som faktiskt är ganska stor, en hel månad. Tyckte det var typ förra veckan vi kom hem från BB? Imorgon ska vi på BVC för vägning och mätning, ska bli väldigt kul att se hur mycket hon växt. Det känns som 20 centimeter och 3 kilo, minst.

Vissa kvällar har hon, precis som hennes syster hade, stunder när hon är otröstlig och bara skriker, skriker och skriker. Då får någon av oss vackert ta henne i famnen och gömma sig i tvättstugan eller badrummet, för att hon inte ska väcka Astrid. Hellre en ledsen unge i tvättstugan än två på varsitt plan liksom.

Hon är väldigt stadig i nacken, och har man henne liggandes på bröstet så lyfter hon huvudet och tittar sig nyfiket omkring. Roligast att kolla på är den mönstrade tapeten i vardagsrummet eller gardinen i sovrummet som har en lysande lampa bakom sig.

Korta stunder kan hon nöjt ligga i babygymmet, babysittern, på en filt eller i sängen. Annars är hon mest förtjust i att vara nära, nära, helst hud mot hud.

De tre senaste nätterna (nu jinxar jag det väl genom att berätta om det) har hon somnat mellan 22-23, vaknat för mat mellan 03-04 och sedan sovit vidare tills vi kliver upp för dagen. HÄRLIGT! Det gör absolut ingenting om hon fortsätter med samma tider. Hon sover bäst mellan oss, och vill ligga nära hela natten. Allra bäst sover hon på mage, men det är jag lite nojig över och vänder henne till ryggläge så fort hon somnat.

I kläder har hon börjat använda en del plagg i storlek 62, vilket är galet i jämförelse med hennes syster. Astrid hade 62 när hon var ett halvår..


"En månad? VA? Vad betyder det?"

8 kommentarer:

  1. Grattis Elsa!

    SvaraRadera
  2. Så söt hon var. Han ju inte riktigt prata nå med er. Men det var kul att se er iaf.

    SvaraRadera
  3. Men jisses vad tiden går fort. Hon föddes väl bara för några dagar sen ;-).

    SvaraRadera
  4. Tiden går fort! :) Grattis Elsa.

    Elliot föredrar också mage, konstigt nog vill ha sova på mage på dagtid och rygg på natten. Vilket iofs är bra för på dagen har man ju mer koll känns det som :)

    SvaraRadera
  5. Grattis till den lilla gullplutten!

    SvaraRadera
  6. Anonym08:05

    Redan en månad! Grattis Elsa.

    www.mammatea.se

    SvaraRadera
  7. Tiden rusar fram! Grattis till Elsa :)

    SvaraRadera
  8. Åh vad härligt. Typ samma sovrutiner som D. Det är underbart! :)

    Vi håller tummar för att det fortsätter så för båda och att skrikkvällarna får sitt slut för er!

    Grattis på månaden!

    SvaraRadera