tisdag, oktober 23, 2012

Det duger om man gör så gott man kan

Lite sömn-lite tålamod. Lite tålamod-dålig mamma. Dålig mamma-dåligt samvete. Och så fortsätter det sådär i alla evigheters evighet, och i fredags funderade jag allvarligt på att säga upp mig från min tjänst som mamma. En liten treveckors som tjöt som en stucken gris så fort hon inte satt fast i ett bröst, och en snart tvååring som inte var på topp med kraxande hals, snorig näsa och som hittade på alla hyss hon har på sin repertoar. Och så lilla jag mitt i allt med påsar under ögonen och håret ståendes åt alla håll.

Det har varit några dagar när jag känt mig så vissen, trött och less. Velat krypa ner under täcket och komma fram när bägge barnen är blöjfria, väluppfostrade och nybadade. Men nu känns det bättre! Efter fyra dagar med lite mer sammanhängande sömn, en bebis som inte ammar fullt lika intensivt och en glad Astrid som sover ordentligt och verkar ha lämnat det värsta gränstestandet bakom sig (för den här gången) så andas jag igen.

Aldrig förr har våra badrumsspeglar varit så prickiga av tandkräm, blommorna så vissna och tvättkorgarna så fulla. Men det är okej! Tänk att det skulle krävas två ungar och lite kaos för att jag skulle inse det, att man faktiskt kan vara hur lycklig som helst trots lite skit i hörnen, och att man får faktiskt känna sig otillräcklig ibland utan att faktiskt vara det.


Ungefär såhär kan man ju må ibland.
Stackars blomma, men jag lovar att den fått vatten nu.

6 kommentarer:

  1. Jag skriver under på det. Ett lyckligt kaos helt enkelt :) Kramar!

    SvaraRadera
  2. Skönt att det alltid går upp igen efter de där nerprrioderna. Och att det faktiskt inte är så illa som det kan kännas ibland.

    SvaraRadera
  3. Att känna sig otillräcklig gör vi nog alla ibland...eller ofta :) Men duger...det gör vi alltid! Fin blogg :) Anna

    SvaraRadera
  4. Du är sjukt duktig! Hängiga blommor och prickiga speglar har ingen dött av och vi vill alla säga upp oss ibland. Men vi älskar våra ungar, och det är viktigast! :)

    SvaraRadera
  5. Man kan inte vara på topp jämt. Och när man inte är på topp får man lägga energin på det som är viktigt, sig själv och barnen, och allt annat får vänta. Vad gör det att spegeln är alldeles prickig? Då slipper man ju se sig själv när man känner sig som ett vrak;-). Skönt att höra att du mår bättre i alla fall.

    Sv: Teneriffa blir resmålet. Har aldrig varit där så det ska bli roligt.

    SvaraRadera
  6. Här kommer en liten glad länk. Tänkte på dig av någon konstig anledning *fniss*

    http://madebymaryblogg.blogg.se/2012/october/glutenfri-vaniljcupcake-med-lemoncurd-marang.html

    Massa kramar från en mamma på "semester" i gbg

    SvaraRadera