torsdag, september 20, 2012

MVC-besök

Idag har vi varit på vad som kanske är mitt livs sista mvc-besök med rund och go mage. Lite vemodigt! Bokade in nästa besök om en vecka, så det är ju mycket möjligt att vi har ytterligare ett besök kvar, men det får tiden utvisa.

Magen hade inte vuxit en enda millimeter sen sist, och det förklaras med att Åttan nu har sjunkit ner och fixerat sig. Bra, hen vet i vilken riktning det är bäst att röra sig när det är tid att komma ut och står i startgroparna. SF-måttet låg alltså på 36cm som sist, kan jämföras med jag hade 33cm med Astrid när jag var som störst.

Hjärtljudet låg på 129 slag/minut, vilket innebär att vi nu på kontrollerna hos barnmorskan haft 4 "pojkljud" och 2 "flickljud", om man tror på sånt.

Vågen stannade på 58.1 kilo, vilket är en ökning på nästan 11 kilo sen inskrivningen. Nästan dubbelt så hög uppgång som med Astrid då jag gick upp 6 kilo, jag undrar vad som gjort så stor skillnad, men är glad över alla extra kilon och hoppas att några av dem ska vilja stanna kvar även efter förlossning och amning (vilken jag verkligen hoppas ska funka den här gången också).

Blodvärdet låg på 122, extremt bra för att vara jag, en Niferex om dagen fortsätter jag dock med för att hålla järndepåerna höga. Det kan behövas!


2 kommentarer:

  1. Skönt att allt var bra! Spännande att se om det blir ett besök till eller inte.

    SvaraRadera
  2. mammaTEA11:13

    Skönt när allt ser bra ut! Det är nära nu.

    SvaraRadera