torsdag, september 13, 2012

Lite sysslor gjorda

Igårkväll tog vi tag i två sysslor som vi skjutit på allt för länge nu- städa och rensa i frysarna och koka saft. Skönt att kunna bocka av bägge på listan! Det blir betydligt roligare om man gör det tillsammans, fast jag kan iofs inte påstå att jag var så aktiv i saftkokandet, satt mest vid köksbordet och dirigerade Darlingen. Nu måste vi köpa hem socker till att söta de 6 liter saft som det till sist blev av alla vinbär, sen ska det tappas upp på flaskor och läggas in i frysen.

På morgonen fortsatte jag och Astrid med lite hemmapyssel, hon är hemma från förskolan nu tors-fre då de har planeringsdagar. Tvätten i torkskåpet blev vikt, den nytvättade blev upphängd, saftmajan blev tömd och diskad och badrummen städade. Så fort man öppnar städskåpet så kommer hon som en oljad blixt och vill "ha min städa", dvs sin egen trasa. Det blir inte alltid så rent (eller torrt för den delen), men det är kul att göra saker tillsammans.

Nu ska vi gå ut och leka i solen, och på eftermiddagen ska vi iväg och lämna in bilen på verkstad. Älskar verkligen vår bil..inte. Ikväll blir det utemiddag med familjen Selström/Isaksson, det måste ju firas att vi morsor fyllt år!





3 kommentarer:

  1. Mysigt med städhjälp, det brukar jag också få här hemma. :-)

    SvaraRadera
  2. Roligt att höra namnförslag! Spännande att se vad han kommer till att heta då! Vad tror du själv det är för kön? :)

    SvaraRadera
  3. Klart att Masse måste hjälp mamma med städsysslorna, hon kommer att bli en perfekt storasyster!

    SvaraRadera