söndag, september 23, 2012

Ett besök på förlossningen

Nåja, håll i hatten, det var inte så allvarligt som det låter. Sen igår eftermiddag har jag tyckt att Åttan rört sig betydligt mindre än vanligt, knappt alls. Har man varit och buffat och bökat på magen så har man i bästa fall fått en liten knuff tillbaka, och det från ungen som annars levt rövare i magen de senaste 20 veckorna. Igårkväll och inatt har det varit precis likadant, och det var svårt att somna då jag inte fick någon respons från innanför naveln. Under hela dagen har jag försökt med alla våra bästa knep för att få kontakt, men inget har gjort skillnad. Är det något som kan oroa mig så är det just minskade fosterrörelser, så jag ringde till förlossningen vid halv 4.

De tyckte inte att det var något snack om saken, klart jag skulle komma in på en koll. Så vi lämnade av Astrid hos farbror Kocko och åkte till sjukhuset. Väl där fick vi köra en CTG-kurva, och maskinen var nöjd efter ungefär 20 minuter. Sedan kom läkaren, och det gjordes ett ultraljud. Bägge undersökningarna är rutin när man kommer in med minskade fosterrörelser, och det tycker jag känns betryggande och bra.

Åttans hjärtljud var fina, flödet i navelsträngen var perfekt, moderkakan förser fortfarande henom med näring, det fanns bra med fostervatten och allt annat som hon också kollade såg bra ut. Vi fick se våran lilla raring spreta med fingrarna så att en fingernagel syntes, och suga på fingrarna. Precis när undersökningen var färdig så ringde de från förlossningen och behövde läkarassistans, så allt avslutades rätt hastigt och vi fick ingen förklaring till varför det är så stillsamt i magen. Men nu när vi vet att allt såg bra ut, så känns det bra ändå. När jag och Massen tog ett kvällsbad för en stund sedan så blev det lite mera liv i magen, jag hoppas att det bara varit en sömnig helg och att det snart blir fullt ös igen.

Det kändes verkligen konstigt att kliva in på förlossningen och tänka att vi snart ska dit igen, men då för att föda barn. Hela graviditeten har rusat förbi, och snart får vi se vem som gömt sig i magen. Längtar efter dig Åttan!



10 kommentarer:

  1. Men va bra att ni åkte in och kollade att allt var bra, snart snart kommer bebisen ut :-)
    Ikväll när jag var på Friskis så såg jag ett bekant ansikte, sen kom jag på att hon var barnmorska och jag minns henne både från tiden på bb med Alice och med Elliot. Jag togs tillbaka direkt i känslan.. åh, snart är det er tur igen!

    Hoppas helgen varit bra annars! Kram

    SvaraRadera
  2. spännande! jag tror att åttan samlar krafter inför vad som komma skall : ).

    SvaraRadera
  3. Jag har tänkt på er idag och undrat lite över att det inte kommit fler blogginlägg. Jättebra att ni åkte in och kollade - helt rätt tycker jag. Och skönt att allt såg bra ut så ni kunde åka hem och vänta i lugn och ro. :)

    Konstigt - ja - att ni snart ska in igen och då komma hem med en ny familjemedlem sen! Wow! Blir allt lite avis på er. : D
    Kommer du skriva nåt när det går igång eller blir det hemlis?

    Stor kram till er!

    SvaraRadera
  4. Anonym21:59

    Skönt allt spg bra ut!

    Www.mammatea.se

    SvaraRadera
  5. Så skönt att allt såg bra ut och att de tog din oro på allvar. Minns själv hur rädd jag blev då jag inte fick nån respons från Cornelia. Usch vilka rackarungar att skrämma sina föräldrar så.

    SvaraRadera
  6. Vad bra att ni åkte in och kollade, och ännu bättre att allt såg bra ut. Spännande att se när det blir dags att åka tillbaka!

    SvaraRadera
  7. Ja, det där med fosterrörelser kan verkligen skrämma slaget på en alltså. Det är ju som det enda man själv kan referera till liksom... Grymt skönt att höra att allt såg bra ut där inne! :D Lite busig bäbis som skrämmer mamma och pappa så där. :P

    SvaraRadera
  8. Sicken en o skrämmas sådär, hoppas det rumlar runt mer nu i magen. Eller så är det lugnet före stormen, så var det med Mileon. :-)

    SvaraRadera
  9. Härligt att allt var bra. Dagny var också still de tre sista dagarna innan det var dags. :)

    SvaraRadera
  10. Anna J23:19

    Ja Klara var väldigt stillsam dagarna innan det satte igång ;) Men hon skrämde ju slag på mig mer än en gång där på slutet då hon rörde sig väldigt lite vissa dagar..skönt att allt är ok där inne :)

    Åh angående ditt senaste inlägg så är jag på ett sätt nästan lite avis för det är ju sååå spännande med förlossningen och den där känslan att få bebisen på bröstet...buhuu blir alldeles tårögd här av tanken. Fast samtidigt är det såå himla skoj nu när Klara börjar vara en liten människa :)

    SvaraRadera