onsdag, augusti 15, 2012

Nu ska här bli ordning

Det är inte så att min kära sambo låtit hemmet förfalla och inte tagit ansvar för hushållssysslor under sin föräldraledighet, men han har inte gjort det lika maniskt som jag. Och fan vad skönt det lär ha varit! Att jag inte kommer vara någon superstädare som putsar rutorna stup i kvarten, det kan man ju lista ut med arslet, men jag kommer vara vansinnigt strukturerad iallafall. För ni kan ju tänka er hur mycket tid jag har till att skriva listor mellan klockan nio och halv fem om dagarna. Listor på saker som sambon kan få ta tag i när han kommer hem, HEHE!

Peppen inför att strukturera upp vardagslivet är enorm. Jag funderar på veckolistor, såna jag skrev tidigare och som min mellansyster hånskrattande fotograferade vid ett besök. Små rutor i ett block med "vattna blommorna", "baka bröd" och dylikt skrivet bredvid. Sånt gillar jag!

Nu sitter jag i soffan med ett nytt block bredvid mig (tack för det Frun!) och försöker skriva matlistor, för inspirationen vid spisen vill inte riktigt infinna sig. Den biten har jag tänkt ro i land åtminstone fem dagar i veckan, och med lite planering så ska jag väl kunna servera annat än korv stroganoff och köttfärssås alla de där fem dagarna? Det var nämligen skrämmande nära sanningen under sista tiden av min föräldraledighet med Astrid.

Så, shoot! Enkla, svåra, goda, inte äckliga, middagsförslag mottages tacksamt!


Det nya blocket och mitt allra snyggaste jag!

15 kommentarer:

  1. Linda o mileon17:20

    Tar också tacksamt emot förslag o ev. Recept. Korv korv, pannkaka, pannkaka. Bläää så trött man är på samsamma!

    Tror dagistiderna kommer passa bra, samvetet gnager hur man vänder röven. Kram fina tjockis!!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar också lister! idag gjorde jag lax i sås tillsammans med pastapennor. Jag stekte först lax, paprika & purjolök kryddat med salt & citrpnpeppar. Sen tillsatte jag en burk creme bonjour cuisine vitlök & örter. sen tillsatte jag även minimat. det här åt vi med pastapennor & sallad, gott och mycket enkelt.

    SvaraRadera
  3. jag väntar med spänning på alla tips!

    SvaraRadera
  4. jag väntar med spänning på alla tips!

    SvaraRadera
  5. Haha, men det var ju roliga listor! Typ en ruta för promenad, duscha ochandas. Men ska inte håna för mycket, jag älskar ju också listor!

    SvaraRadera
  6. Ja det vore guld om du delade med dig av dina goa listor sen på matträtter! :-)

    Nog har man långa dagar, dock Fredagar försöker jag flexa ut tidigare så då är jag hemma till 16.30 - lyx det! ha ha! Normalt för andra ;-) Har inte så mycket alternativ som det är, här blir det pappan som får gå ner i tid om det kommer behövas då jag ändå pendlar bort den tiden isåfall. Meningslöst! Hoppas på jobb närmare hemmet framöver.

    Jasså, är Astrid likaså? Ja Mileon är väl lite tjejig isåfall, för han ska då straffa mig varje dag nu efter jag kommit hem. Men det verkar bli bättre iallafall, idag var det inte så lång bestraffning för mamman innan han tyckte det var okej att busa :-)


    Försöker hänga med så gott jag kan via mobilen på bloggar o kommentera, men det tar sådan tid! Även blogga via mobilen när tillfället ges, himla duttande på mobilen - ha ha!

    SvaraRadera
  7. Haha, känner igen mig en del i det här. Fast jag har mitt veckoliga dokument i en excelflik.

    Publicera gärna lite matlistor, så kanske jag kan få lite ny inspiration. Skrev ner alla "mina" rätter i ett block häromdagen, för att se vad jag kunde ta av till matlistorna, men det blev inte mycket...

    En ny rätt jag börjat laga är canneloni med svampstuvning, supergott och hyfsat enkelt. Lax i ugn med fetaost och cremefraichetäcke är en livsräddare då och då här hemma.

    SvaraRadera
  8. Broccoli och köttfärspaj, tacopaj, fylld kyckling (honung,apelsin,vitlök,steklök).

    Ceasarsallad såå gott :-)

    SvaraRadera
  9. Älskar listor!

    SvaraRadera
  10. Grymt avis jag blir på dina listor. Just nu är jag glad om jag hinner ens dammsuga å städa toan....

    Mat har jag massa bra tips. Slå en pling eller kika förbi så kan du få en lista lättlagad inspiration.

    Kram till dig å resten av familjen <3

    SvaraRadera
  11. Den här pastalådan är så sjuukt god! Och enkel att göra!
    http://gretaturbo.blogg.se/2012/august/pastalada-a-la-turid.html

    SvaraRadera
  12. Listor är bra!! nu inför min skolstart har jag organiserat ytterligare i vårt redan så rutinstyrda hem (av förklarliga skäl) och schemar nuförtiden även in städning/renbäddning/storhandling osv. och hoppas att det ska kunna bidra till lite bättre ordning här hemma under näst termin - för vårtterminen var kaos!

    Visst är det trist att komma på vad man ska laga till middag, sista tiden har det hemma hos fridlunds serverats köttbullar och korv alldeles för ofta, nu provar vi med icas billiga veckan recept, lättlagat, snabbt och mycket goda recept, till och med barnen äter det!

    SvaraRadera
  13. Anonym20:41

    Listor är kul och bra! Vi har lagat kycklingbiffar några gånger. Ska egentligen vara kalkonfärs i men det kan ju vara svårt att hitta. Blanda färsen med hackad basilika, ägg, salt och peppar. Stek i panna eller ugn. Gör klyftpotatis. Servera med grönsallad och citronklyftor som pressas över biffen. Har inte exakta mängden av allt då jag oftast hoftar ihop det hela:) Kram lina o lisen

    SvaraRadera
  14. Det är såå sjukt skönt att ha planerat veckans middagar i förväg. Men det är sjukt jobbigt att göra det, hehe. Inspirationen har välidgt lätt att tryta. För att råda bot på det har jag och mannen börjat skriva ner alla beprövade och godkända maträtter på en lista som vi placerat längst fram i en pärm. Sedan har vi satt in recepten i pärmen i plastfickor. Det tycker jag funkar bra eftersom man törs ha plastfickan på bänken under matlagningen och går att svabba av efter åt. ;-) Min favoriträtt just nu är Lax i krämig ajvarsås (ICA Buffé). Smaskens för både mamma och foster i magen! http://www.ica.se/Recept/lax-och-gronsaker-i-kramig-ajvar-654782/

    SvaraRadera
  15. Lina och Lisen: Tack för tipset! Det ska jag prova så fort vi varit och handlat, såg nu att det ekade tomt på kyckling i frysen..Kommer att bli uppskattat av både oss stora och den lilla här hemma :) kram!

    SvaraRadera