tisdag, juni 12, 2012

Vecka 26 (25+0)

Åttan öppnar nu sina ögonlock, fantastiskt! Om det finns så mycket att kolla på där inne i magen, det vette katten, men alltid finns det väl nån moderkaka att glo på.

Jag har nu gått upp lika mycket i vikt som jag gjorde under hela graviditeten med Astrid (6 kilo), alla de där chokladbollarna tycks ha gett resultat. Dock vägde jag mindre vid inskrivningen nu än vad jag gjorde med Astrid, men jag räknar med att snart vara uppe i samma siffror. Heja kroppen, lagra allt du kan behöva!

Nu reagerar Åttan på beröring, och snart kan det hända att man kan höra hjärtljuden bara man lägger örat mot magen. Darlingen har hittills bara hört pulsen från navelsträngen, men det var vid den här tiden han började höra med Astrid, så han fortsätter att provlyssna då och då.

Fogarna gör ont då jag ansträngt mig för mycket, efter gårdagens promenad in till stan så var det smärtsamt att ta sig upp ur soffan på kvällen. Bara att anpassa sig efter kroppen, idag har det blivit lugnare motion.

Jag har varit så skojig att jag ur garderoben plockat fram samma linne som jag hade på magbilderna med Astrid i samma vecka. Dock kändes inte korta leggings så lockande idag, tycker det var varmt och skönt med långa, och så besparar jag er synen av mina ludna ben.





7 kommentarer:

  1. Åh!!!! Det här är så spännande.

    Hoppas fogarna inte bråkar för mycket med dig!

    SvaraRadera
  2. Nog är du lite större med med åttan än med Astrid? Det brukar väl vara så. Nu är du "före" mig, min pojke är 5 mån äldre än Astrid men jag är inte ens gravid än! Men du inspirerar :) kram från Köpenhamn

    SvaraRadera
  3. Sv:
    Funderar också på film. Just nu tittar vi på Pippi på youtube. Tycker det är svårt med pysselsaker eftersom hon är så lite än. Böcker uppskattar hon men har fått några stycken nya nu när hon fyllde år. Men får kanske bli någonting sånt. 

    SvaraRadera
  4. jag hade ingen aning om att man kunde höra hjärtljuden! kanske borde testa : ).

    SvaraRadera
  5. you look good! :)

    SvaraRadera
  6. Åh vad den växer magen, så fin. Längtar tills det börjar synas på mig, det är så mysigt.

    SvaraRadera
  7. Du duger lika bra med eller utan de där kilona, men jag förstår att energin behövs både under resterande graviditet, förlossning och sedan tiden efteråt.

    SvaraRadera