onsdag, juni 13, 2012

Himla skitfördomar

Jag trodde nästan att det var ett skämt när jag igår snubblade på följande fördomsfulla kommentarer, som menar att mammor är bättre på att ha hand om barn än pappor.

"Karlarna ligger aldrig steget före när det kommer till barnen."

"Jag känner då ingen karl som tänker två steg före när det gäller barn."

"Finns en anledning till att mammor är mammor och pappor är pappor."


Inte kunde jag i mina vildaste fantasier tro att detta stenålderstänk fortfarande levde kvar, att män ska vara sämre på att ta ansvar över barn än kvinnor. Handlar det inte mer om personliga egenskaper, än om kön? Min dotters pappa tar precis lika bra hand om henne som jag gör, och vi har flertalet exempel runt omkring oss på par där det ser likadant ut.

Det finns bara en sak som kvinnor är bättre på än män när det gäller barn, och det är att amma. Av den enkla anledningen att män inte har bröst.

3 kommentarer:

  1. Håller med dej totalt! Kan det vara så att mammorna som uttalade sej kanske har en aaaaning för stort kontrollbehov när det kommer till ungarna och har svårt att acceptera att nån annan tar ansvar och har rutiner med deras unge? Även om det nu råkar vara barnets egen far ;)

    SvaraRadera
  2. Alltså jag läste samma tråd i barnvagnsgruppen och ja. Suck säger jag. Känner mig helt tom när jag läser sånt! Ush!

    SvaraRadera
  3. Ja men herrejävlar vad sjukt att folk fortfarande tror på det där. Vad är det för "män" dessa kvinnor lever med? Min livskamrat är utan minsta tvekan en likvärdig förälder. MEN: vi har också delat på föräldraledigheten, vilket jag är övertygad om har hjälpt oss att mota bort de mest stereotypa rollerna. Det är ju inte konstigt om den förälder som är hemma kan göra saker lite snabbare och bättre just då. Så var det även för oss, men det jämnade ut sig när vi byttes av.

    SvaraRadera