tisdag, maj 22, 2012

Prinsessan är DOPAD!

Skulle det inte vara fruktansvärt festligt om prinsessan Estelle gallskrek under hela dopceremonin? Eller la en riktig rackabajsare och färgade halva klänningen senapsgul? Darlingen gissar att de gett henne en valium för lugnets skull..

Jag känner verkligen att vi gjorde rätt som inte döpte Astrid, att svara ja på frågan om vi vill "att vårt barn ska döpas till denna tro och leva med församlingen i Kristi gemenskap", skulle vara att ljuga. Hon får så väldigt gärna vara med i svenska kyrkan och dess gemenskap om hon vill, men det är inte ett beslut vi tänker ta åt henne.

6 kommentarer:

  1. Hihi. :-)

    Vi känner detsamma, hade faktiskt en diskussion om just det häromdagen.

    Jag har inga problem med kristna familjer som väljer att döpa sina barn eller dopet i sig, men just det där att man säger att barnet ska få med sig tron och leva i gemenskapen när barnet kanske kommer att besöka kyrkan en gång vartannat år (vid dop, bröllop och begravning) känns fel för mig.

    Tycker E annorlunda när hon blir större kan hon själv ju välja att gå med.

    SvaraRadera
  2. Precis så tänker vi också. Vi är inte troende och har därför valt bort dopet. Vi skulle inte kunna lova att vi ska ge henne en kristen uppfostran när vi inte tror på det själva. Om Astrid sen, när hon blir äldre, vill gå med i svenska kyrkan eller något annat samfund så är det hennes beslut.

    Sv: Ja det är inte roligt när de små är sjuka.
    Vad mysigt att få snusa bebis, förstår att du längtar.

    SvaraRadera
  3. Vi tänkte likadant om dop och hade en namngivningsfest :)

    SvaraRadera
  4. Desiree07:52

    Vi valde detsamma. respekterar andra som gör det men skulle kännas fel om vi gjort det, det skulle ha varit respektlöst utav oss i så fall, eftersom att vi inte är troende.

    SvaraRadera
  5. Desiree: Samma här! Vi funderade på namnfest men blev för lata :)

    SvaraRadera
  6. Jag tycker det också det är ganska konstigt att så många väljer att döpa sitt barn utan att ha en tro själva. Vi tror, men vill inte välja vilken församling vår son ska tillhöra. Vi vill också att han ska få välja själv om han vill bli döpt. Vi kommer ha en barnvälsignelse som ju är frikyrkans motsvarighet till dopet. :)

    SvaraRadera