torsdag, april 12, 2012

Jag är Masses bebis!

Idag har vi haft en dag för oss själva, Massen och jag. Och jag har blivit behandlad som en liten bebis!

I hennes rum finns en liten ask med alla små nappar som hon inte längre använder (ja, jag ska kasta dem) som hon idag fick botanisera i. Inte en enda provsmakade hon på, men in i min mun skulle de allt. Varenda en, och hon vred och vände som för att se vilken som passade bäst.

När grannen mitt emot flyttrensade fick Astrid bl.a en röd dockvagga i trä. Den plockade vi in när vi städade i förrådet för två helger sedan, och nu bäddas både den ena och det tredje ner däri. Däribland hon själv, men idag var det visst min tur. "-Mamma DÄ" och så pekade det lilla fingret ner i yttepyttevaggan. Jag skrattade till svar. Ögonmåttet, vid vilken BVC-kontroll kollar dom upp det?

4 kommentarer:

  1. Anna (pobr..)23:28

    HAHA! Naaw, sötaste! Om du inte har nån förväntning på att hon ska börja med napp igen bara för de finns, så kommer hon inte göra det heller. Det är ju jättebra att hon har dem mitt framför näsan men ändå inte bryr sig! Bättre att lära dem att man inte måste ha allt "beroendeframkallande" undangömt(undvik manifestera beroendegrejen liksom, för det sitter mest i just förväntningar och attityd), så lär hon sig att man kan kontrollera livet och sig själv ändå, även om saker ligger mitt framför en :) Det är kalaskul att hon kan leka med dem istället ju!Eller att du kan ha dem ibland och sådär ;)

    SvaraRadera
  2. Kommer bli en utmärkt storasyster med andra ord.

    SvaraRadera
  3. Underbara barn ;-)

    Menar du att du inte får plats i en dockvagn?? Nu förstår jag inte alls ;-D
    Tänk va många nya dockvagnar man hade fått köpa om man gjort som de små sa :-)

    SvaraRadera
  4. Anna: Hon har ju fortfarande napp när hon sover och åker bil, men det är de som blivit för små, alltså bebisnapparna som ligger i asken i hennes rum :) Vi tänker låta henne ha den ett tag till, och så får vi se när det blir aktuellt att plocka bort den :)

    Tror precis som du att det bara är en vana och inställningen som gör att de "måste" ha napp/snutte/välling vid läggdax osv :)

    SvaraRadera