torsdag, mars 29, 2012

Veckans vegetariska rätt

Vi har börjat äta vegatariskt till middag en dag i veckan. Varför, kanske någon undrar? Varför inte, svarar jag. Vi är betydligt bättre på att prova nya saker i matlagningen när vi blir utmanade, och omväxling förnöjer.

Idag blev det penne med portabelloröra, som Jenny inspirerat och tipsat om. Mycket smarrigt! Vi hade dock parmesan istället för pecorino, och vitlöksbröd på sidan av. Mm-mm-mmh.

Förra veckan blev vi stressade mot slutet av veckan mellan middagsbjudningar både hemma och borta, då blev det nödlösningen våfflor, våffeldagen till ära.

Veckan innan det åt vi den godaste lasagne jag någonsin ätit, nämligen DEN HÄR. Vi bytte ut chevrén mot fetaost, blir lite nojig då jag inte kunde märka om chevrén verkligen blev ordentligt uppvärmd.

Och veckan innan det, som var premiärvecka för vårat påhitt, då serverades potatis- och broccolisoppa. Det blev en stor favorit hos Massen, Darlingen har fått göra en ny laddning och fryst in i ett muffinsbleck. Det blir perfekt att plocka fram några puckar till lunch när ingen färdig matlåda finns att tillgå.


Slafsigt men mumsigt! Dagens middag.

7 kommentarer:

  1. Haha jaså, de var typiskt. Men jag ska in till Luleå en sväng i helgen och hoppas på att hitta den där :)

    SvaraRadera
  2. Gott! Får kanske ta och pröva:)

    SvaraRadera
  3. Det är en himla bra idé det där!
    Skulle själv vilja äta mer vegetariskt. För det verkar så sunt på nåt sätt.

    Men mitt problem ligger i att jag inte vill äta kolhydrater på kvällarna. Och i liten utsträckning över hela dagen.
    (tar hellre min ranson till fikat ;) )

    Det känns som vegetariskt då blir...sallad. Varm/kall sallad och sås. Tråkigt... Och lågt på proteiner..

    Hmm.

    Kan fröken komma på en vegetarisk, mättande middag utan kolhydrater? :)

    SvaraRadera
  4. Jag har hittat en klänning som jag fick ett stark begär att köpa, men när jag kollar på lagerstatusen på nätet så verkar den inte finnas varken i Boden eller Luleå. har du nån koll på den här: http://kappahl.se/article/klanning_223529 och tror du att jag skulle passa i den eller skulle jag bara se ut som en stor falukorv?

    Har även hittat en annan snygg klänning från er: http://kappahl.se/article/klanning_
    men den här sista funderar jag om man skulle kunna ha nån kofta eller nåt över, så att man kunde börja använda den typ nu.
    Kom gärna med förslag, tänkte göra stan osäker på söndag :-)

    SvaraRadera
  5. Hej Hanna! Grattis till bebisen i magen! :) Ang förskolan så har jag hittills faktiskt lyckats "koppla bort" tankarna på hur det går men nu under inskolningen är det så korta dagar. Värre blir det nästa vecka när det börjar på riktigt! Kommet säkert gråta i bilen hela vägen till jobbet och ringa sambon så han Verkligen skyndar och hämtar henne efter jobbet :)

    SvaraRadera
  6. Kul att ni lagade den!

    Kan också säga att enda anledningen till att det blev pecorino istället för parmesan i våran, var att det var den enda som fanns kvar i butiken...

    SvaraRadera
  7. Ett hett tips på vegetarisk rätt är ju linsgrytor! :) Mmmm, det kan man aldrig få för mycket av. Dessutom är linser billigt, och räcker länge. Lite win win situation över det hela! Helt onyttigt är det ju inte heller.

    SvaraRadera