torsdag, februari 09, 2012

Masses nya säng

Vi har som sagt köpt en ny säng till Astrid, en vit växasäng med höga sidokanter. Under nätterna rör hon mycket så sig, men kanterna hindrar henne från att trilla ur. Hon kan klättra ur utan problem, men inte i. Dock tror jag hon snart kommer på någon klurig idé för att ta sig i och kunna tjuva snutten och tutten för otillåtet bruk under dagtid.

Det finns egentligen ingen speciell orsak till att vi valde att byta ut spjälsängen, men vi har länge sagt att när rätt säng dyker upp så gör vi slag i saken. Och så hittade Darlingen en på blocket för 300 kronor som var precis vad vi letat efter.

Enda fördelen vi kunde se med spjälsängen var att man visste var man hade henne, och då handlar det ju endast om vår egen bekvämlighet. Att hon kan kliva ur själv på kvällen och leka istället för att vara fången i sängen när hon ska sova, det handlar ju också bara om vad som är besvärligt eller enkelt för oss. Någon gång ska hon ju lära sig att man ska sova när det är kväll och man är trött, och vi kan lika gärna ta den "diskussionen" nu som senare.

Hon verkar trivas bra, fast efter bara två nattningar (igårkväll och nu på em) så är det ju svårt att säga. Konstaterat har vi dock gjort att hon ser väldigt liten ut när hon ligger sovandes i nya sängen, trots att den i fullt hopskjutet läge är lika stor som spjälsängen. Lilla, stora Astrid!


9 kommentarer:

  1. Men så fin! Sån vill jag också ha och till det priset, tack.

    SvaraRadera
  2. Jättefin säng!

    Sv: Tack för tipset! Jag tror dock inte att butiksjobb är nåt för mig.

    SvaraRadera
  3. Ja det är nog bara en smaksak tror jag. När alla andra med jämnåriga barn bytte till växasäng när barnen var mellan 1 och 1,5 år så kände vi att vi inte förstod varför. Sigge var trygg med sin säng, han hade gott om plats. Vi tyckte det kändes konstigt med en förändring bara för att vi vuxna tyckte att det var dags, och lät bli eftersom att vi inte kände så.

    Så vi bytte ju nu i julas för att han började bli för stor för spjälsängen, och det bästa med det är att det inte blev någon diskussion kring att stanna i sängen. Han gick upp en gång andra kvällen, inget mer. Några bekanta vi hade som bytte vid 1,5 år fick hålla på i flera veckor med att leda tillbaka! Så vi får se hur vi gör med Majken men som det känns nu får hon också sova kvar i spjälisen tills hon uttrycker annat eller inte ryms längre.

    SvaraRadera
  4. Vilken fin säng, ett riktigt kap! Vi kör spjälsängen fortfarande, för jag tror att E fortfarande är "olycksrisk"-liten. Hon har dock börjat lära sig att klättra ur soffan baklänges så det är ju alltid nåt.

    SvaraRadera
  5. Tjusig säng! Hon kommer att sova som en stock i den. De känner sig stora när de får egen säng, så små de är! :)

    SV: Vi ska göra UL i Kalix om två veckor. Jag får bara ett. Vet inte vad praxis är eg, är ju inte alls insatt i det här med graviditet. Får du flera?

    Vi väger mellan Sunderbyn o Gällivare när det gäller förlossning, och just nu väger det över mot Gve trots att det är längre. Verkar finnas betydligt mer alternativ där.

    Födde du på Sunderbyn? Hur var det?
    1000 frågor från en oinsatt! ;)

    Kram!

    SvaraRadera
  6. Åh vilken himla fin säng! Jag målade om en gammal växasäng som mamma hade i källaren. Den målade jag om för flera månader sedan, men B sover fortfrande i sin spjälsäng. Jag är rädd för att B skulle klättra ur växasängen på natten och sedan vandra omkring i lägenheten och hitta på bus. Ser fram emot en uppdatering om hur det går för Astrid! Åh, jag vill se mer barnrumsbilder:):)

    Sv: Ja, alltså jättetråkigt med ingen snö nästan. Det är ett jättetunt lager vitt på marken här och där, men vi har bara kunnat använda pulkan en enda gång den här vintern!Och ja, Isa-bilderna är såå fina! Ser fram emot att se vilken det var ni hade beställt nu:)

    SvaraRadera
  7. Vilken underbar säng och hon såg så liten och go ut där i! :-)

    SvaraRadera
  8. Vilket bra klipp, jätte fin säng :)

    SvaraRadera
  9. Vilken jättefin säng! Och vilka underbara lakan!

    SvaraRadera