söndag, januari 22, 2012

Lilla hjärtats första sjukhusbesök

Om man inte räknar första tiden på BB alltså. Vi är inlagda och isolerade på avd 44 (barnavd) i Sunderbyn. Lilla Massen har blivit lite piggare, och febern har äntligen gått ner efter dubbel dos febernedsättande. Allt hon hittills fått i sig har kommit ut bakvägen, men de ser det ändå som ett gott tecken att hon får i sig vätska.


Läkaren vi först träffade nere på akuten föreslog provtagning för att se att hon har allt i kroppen som behövs, och dropp. Hon verkar nu klara sig utan dropp, och tacksamma är vi för det, hur tusan förklarar man för en ettåring att man inte för röra slangen i armen?


Först var det snack om att vi skulle få åka hem vid åtta om hon blivit piggare, nu är klockan snart nio och vi har inte hört något än. Darlingen har farit för att parkera om bilen och inhandla lite nödvändigheter.


Hur funkar det, nu när jag är borta från jobbet för att inte sprida smittan vidare? Ska jag sjukanmäla mig någonstans eller räknas det här som ledighet? I såna fall blir det nudlar hela nästa månad. Eller löksoppa!


Published with Blogger-droid v2.0.3

12 kommentarer:

  1. Anonym20:50

    Hoppas lillan kryar på dig fort. Det är lite läskigt med sjukhus.

    Enda tipset är att ringa FK för att få info om vilken typ av ersättning du kan få. Tveksamt att du får vara sjukskriven pga av smittorisk men det ska ju din arbetsgivare bedöma om de betalar sjuklön för.

    /Anna

    SvaraRadera
  2. Skönt ändå, hoppas det går åt rätt håll nu..
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Åh vad jag tycker synd om lillgumman. Säg till om det är nåt jag kan göra. Jag tycker att du borde kunna sjukskriva dig.

    SvaraRadera
  4. Ja, det är kanske svårt att ta ut VAB-dagar när pappan är hemma. Men annars är det bara ringa din chef och fråga, i värsta fall får du sjukskriva dig. Eller ta semester, men det känns kanske inte så kul heller.

    SvaraRadera
  5. Skönt att det går åt rätt håll.

    SvaraRadera
  6. Skönt att ni blivit omhändertagna och att det verkar gå åt rätt håll.

    Håller med att du borde kontakta antingen din chef eller annars försäkringskassan ang sjukledighet.

    SvaraRadera
  7. Skönt att febern gett med sig lite... Krya på dig Astrid! Det är ju så svårt att ha koll på ersättningar och allt som gäller vid sådant här osv... Glöm inte heller att anmäla sjukhusvistelse till försäkringsbolaget, iaf vår barnförsäkring ger ersättning för det.

    SvaraRadera
  8. Men stackars liten. Ni är ju på rätt ställe i alla fall. Hoppas hon kryar på sig snart så ni får åka hem.

    SvaraRadera
  9. Nej men stackars liten.
    Vi hälsar att hon ska krya på sig.

    SvaraRadera
  10. Anna: Jag fick sjuklön från jobbet, så det löste sig bra. Eftersom att Crille tar ut föräldradagar så får jag ju inte heller VAB:a, men det är minsann en riktig djungel allt det här :) Man får hålla tummarna för friska barn!

    SvaraRadera
  11. När barnet är inlagt på sjukhus har han rätt att byta ut sin FP mot TFP. Och när barnet är inlagt på sjukhus får båda föräldrarna ta TFP om man har läkarintyg.

    Men jag såg att det löste sig ändå med sjuklön. :)

    Skönt att hon verkar må bättre nu!
    Kram

    SvaraRadera