måndag, januari 16, 2012

Glasögonorm, nej tack

Insåg nyss att mina brillor var i desperat behov av tvättning. På dem fanns nämligen spår av snor, slem, chokladbollar, långpannebullar, Astrid-pussar och vattenstänk. Trots att jag tvättade dem imorse. Ännu en anledning till att ogilla glasögon! Jag har en hel lista på varför jag föredrar linser.

-Jag får skavsår bakom höger öra
-När man går ut/in blir de immiga
-Begränsat synfält
-Mina ögon ser mullvadsstora ut genom de rätt så starka glasen
-Då jag duschar är jag blind

Mina glasögon med nollglas (dvs utan styrka) trivs jag däremot betydligt bättre i. Det kan vara en väldigt fin accessoar, glasögon, men som synförstärkare hatar jag dem. Kanske jag skulle se mig om efter ett par nya, kanske jag då skulle trivas bättre och använda dem mer. Ska bara hämta lite pengar från skattkistan under sängen först!


Onöjd tjej

6 kommentarer:

  1. Dom har enkelslipade glasögon för 999:- på "nya optikern" (Smarteyes tror jag) i Luleå såg jag.. Bra pris tyckte jag och dom har jättefina bågar.

    SvaraRadera
  2. Jag har ständigt små små fingeravtryck på mina glasögon. Tyvärr skulle jag aldrig klara linser då jag tycker att det är för läskigt att hålla på och peta i ögonen. Men så har jag inte så starka glas heller så det är ingen katastrof om jag tar av dem ibland.

    När jag köpte senast var det två glasögon till priset av ett, så jag köpte favoriterna och ett par till. Det är dem jag använder nu, och troligen kommer att fortsätta med sålänge E fortsätter att köra "dra av mamma glasögonen" som lek.

    SvaraRadera
  3. Känner igen mig. Skulle inte kunna leva utan linser även om det blivit mer glasögon de senaste 7 månaderna än vad jag haft sammanlagt på de senaste 15 åren...

    SvaraRadera
  4. Varför inte operation och slippa dem helt? Det låter iaf väldigt smidigt och smärtfritt?

    SvaraRadera
  5. Jag har samma problem... Är typ blind som en fladdermus utan linser eller glasögon - it sucks! Dock finns det inte ens på kartan att operera ögonen heller, aldrig att någon skulle få lasra mig i ögat liksom! Iiihh! :S
    Jag köpte nya glasögon i fjol, men blev inte nöjd så jag använder dem verkligen bara när jag måste... :(

    SvaraRadera
  6. Kom på en sak till som jag ville fråga dig, så jag gör det här: Jag minns att du skrivit tidigare (som jag sett att flera andra också gjort) om vad folk googlat på för att hitta till din blogg. Den funktionen finns inte i mitt statistikverktyg så jag tänkte höra vad du använder. Det vore ju kul att se hur folk hittar till mig.

    SvaraRadera