torsdag, januari 12, 2012

Fler bullar och väntan på en kallelse

Ni kanske minns att jag skulle åka en sväng till vårdcentralen/äta lite mer bullar? Jag gjorde det, båda två sakerna faktiskt, förra veckan. Vågen visade nu på morgonen 45 kilo fullt påklädd, jag känner mig lite piggare men är fortfarande onormalt orkeslös till och från. Jag tackar bullarna för den lilla extra energin som tillkommit.

På vårdcentralen träffade jag min läkare, pratade om hur jag mådde, hon klämde på mage och hals, jag lämnade tre rör med blod, kissade i en mugg och fick göra en gynundersökning (HURRA för oförberedda gynundersökningar!). När vi var färdiga med hela proceduren så satte vi oss ner och pratade igen. När hon klämde på utsidan av magen så gjorde det jätteont och hon kände något onormalt vid min högra äggstock, det var därför hon tyckte vi skulle göra en mer ingående (hihi) undersökning. Under vilken det gjorde ännu ondare. Därför skulle hon höra av sig till gyn och be dem skicka en kallelse för ett ultraljud.

I veckan kom provsvaren; "Vill bara meddela att samtliga prover avseende blodvärde, blodbild, snabbsänka, gall- och leverprover, vätskebalans och njurfunktion samt ämnesomsättningen var helt normala. Du ligger lite lågt i ditt järn, men ingenting som leder till sänkt blodvärde. Jag hoppas att du snart får en kallelse från gyn."

Ja, vet du vad. Det hoppas jag också.

Hon frågade om jag haft problem med cystor, och nej, det har jag inte. Däremot har jag förstått att det är vanligare att man får ofarliga cystor efter att man fått barn. Nån som vill konfirmera eller dementera?

12 kommentarer:

  1. Jag kan varken konfirmera eller dementera men jag hoppas att du mår bättre snart :)

    (Få bullar intravenöst kanske vore något? Mixa med dropp eller så... Fast det är ju synd att missa den goda smaken förståss..;))

    SvaraRadera
  2. skönt att alla prover set bra ut hittills även om jag förstår att du vil veta varför du känner dig så orkeslös ibland. Hoppas du får en snabb till till gyn.

    SvaraRadera
  3. Oj, hoppas att de hittar felet. Låter som att det är något som inte åtgärdas av fler bullar :-(. Om man får fler ofarliga cystor efter att man fått barn vet jag inte, men jag misstänker att det är därför jag ibland får så in i bövelens ont vid ägglossning emellanåt (har inte haft så innan jag fick Isak). Jag har väl själv tänkt tanken att det kanske är vanligt med ofarliga cystor, så om inte annat så har din läkares kommentar gjort mig lite lugnare :-). Krya på dig och hoppas att du piggnar till snart.

    SvaraRadera
  4. Om cystor kan jag typ ingenting, annat än att jag hört att det är rätt vanligt. Du verkar ha en bra läkare som faktiskt kollar alla aspekter, inte alla som tar sig den tiden. Tyvärr.
    Hoppas att du får åka till gyn och kolla upp attiraljerna där inne snart så du får någon klarhet i vad som inte är som det ska. Hur tråkigt det än må vara att kanske hitta nåt avvikande så är det alltid skönt att veta, och vet man vad det är så kan man ju även göra nåt åt det.... :)
    Ta hand om dig!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Vad jobbigt att du inte har fått nån kallelse till gyn än, du borde ringa dit o h kolla hur långt bort det är.
    Jag vet att jag iaf har haft en cysta, den kom i samband med mitt 3:e mf. Jag hade då riktigt ont i lagen, men vet inte om det berodde på mf eller cystan. Den försvann sen av sig själv.

    SvaraRadera
  6. Therese10:58

    Jag har en sk myom på vänster sida (kommer inte ihåg om det var på eller bredvid äggstocken. Det är som en muskelknut, som lever på östrogen. Ont kan den göra ibland.. Speciellt under graviditeten.

    SvaraRadera
  7. Hej du. har inte läst länge på din blogg och se i dag att du frågar om cyster. Jag har haft vattencyster i över 20 år - de kommar och går. När dom är stora gör det förskräkkeligt ondt. Dom brister oftast sjelv. Ja man lär att leva med dom och lär att känna igen smärterna från cyster. det är ubehageligt men inte farligt. Krya på och se nu att få liten foder i dig - du är ingen nytta för din lilla flicka när du ingen ork har. Jag havde sucses med att dricka "astronaut"mat. Närrings rik flytande mat - kan köpas på apoteket. Smakar inget videre men det funker när man är så låg i vägt som du. Du vet jo om att jag har levt med för låg vägt i alla år. Krya på. Kram till du och familj.

    SvaraRadera
  8. Therese: Aoo, låter inte alls kul :S

    Jag har inte känt något alls själv (det vara bara då läkaren var där och klämde), därför blev jag så förvånad när hon ville skicka mig till gyn. Snart får jag förhoppningsvis veta vad/om det är för något :)

    SvaraRadera
  9. Gå in på www.loon.blogg.se , läste just att hon fått en cysta på äggstocken, och hon har fått barn! kram Lisa

    SvaraRadera
  10. Kitajaur: Tack för tipset, blir det inte bättre ska jag gå till en dietist och få utskrivet näringsdryck har jag tänkt :)

    Kram på er!

    SvaraRadera
  11. Anonym11:01

    Hej!
    Tycker att du ska kolla järndepåerna oxå om du har lågt blodvärde (under 100) ..Cyster har jag haft med choklad som dom oxå kan kallas. Inne bär att man inte får mens utan det samlas i en cysta.. det gick till sig då jag slutade med permitivmeddel..Cyster får man i samand med mensen o sen går dom sönder. vanlig procces.. Såg att du bara rasar i vikt o tycker att dom ska kolla mer om det inte är giftstruma?? Har den andra varianten jag , gick inte ner i vikt efer jag har fått barn. och tror du har den andra då du bara rasar i vikt!! Be dom kolla det mer!! Stå på dig o ge dig inte! Såg dig o familjen på leos efter nyår men vågade inte säga hej! Hoppas allt löser sig o lycka till.. Hälsningar Sara piteå..

    SvaraRadera
  12. Sara: Tack så mycket för din kommentar! Ska stå på mig och få det utrett :) Men, du skulle sagt hej! Möts vi fler gånger så får du lova att göra det :) Lovar att inte bitas ;)

    SvaraRadera