onsdag, januari 18, 2012

"Duktiga" pappor

Läste för ett tag sedan i tidningen mama om hur pappor plockar pluspoäng, glömde bort det men såg nu att Lady Dahmer plockat upp det. Farsor som leker med sina ungar, byter en bajsblöja eller postar bilder på facebook, och blir behandlade som hjältar. Kan ju lugnt säga att det är hög igenkänningsfaktor på det där.

Har någon kallat mig duktig för att jag var mammaledig i tio månader? Nej. Hur ofta Darlingen får höra att han är så duktig som ska vara pappaledig lika länge? Varje vecka.

Jag förstår verkligen inte varför pappor som tar ansvar ska få nån jäkla bragdmedalj? Det ser jag som en självklarhet. Darlingen är lika mycket förälder som jag är till Astrid, och han tar därmed hälften av ansvaret. Visst blir det lite snett när en av oss är på jobbet, men då vi båda är hemma (eller borta för den delen) så är det 50/50.

Skulle jag tycka att det är roligare att byta blöjor för att jag är mamma? Finns det någon i vanliga fall medfödd gen som jag saknar? Borde jag även tycka att det är kul med skrikiga nätter eller en snorig näsa? Det gör jag iallafall inte, och även om vi inte räknar bytta blöjor eller snytningar så hjälps vi åt.

Det borde inte delas ut bragdmedaljer till "duktiga" pappor, man borde istället ge en ordentlig spark i arslet till de pappor som inte tar ansvar för sina barn.


Bästa Astridpappan!

15 kommentarer:

  1. Bra skrivet! Känner också igen mig i detta tråkigt nog!

    Och ibland kan jag till och med känna själv att "nu tycker de att jag är en dålig mamma eftersom G tar Billie nu". Gah, hatar den känslan, som är så sjukt omotiverad, om någon nu tycker så så är det ju de som har problem. Suck!

    SvaraRadera
  2. Helt rätt!

    sv: Jag har ju aldrig sett det, kanske måste börja :D

    SvaraRadera
  3. Ja, det är så otroligt dumt! Om det är någon som borde få bragdmedalj, så är det väl mamman.

    Men det har väl med könsroller att göra...

    Men det är fel! Och ändå gnäller en del pappor, när dom kommer hem på em och det ser ut som ett bombnedslag i hela huset / lgh. Bara för att mamman knappt har haft tid att ta på sig kläder.

    // Anna

    SvaraRadera
  4. En typiskt bra paj som jag fick hemma hos en vän :)

    Vanlig pajbotten (hon är glutenallergiker precis som du så jag vet inte vad hon hade i, men det var godare än min taskiga pajdeg iaf :P)

    När jag gjorde min paj blandade jag en liten burk creme fraiche, en halv burk kräftost, 0,75 dl mjölk (men det skulle nog ha varit grädde, lite mindre vattnigt iaf), 200 gram tinade och urkramade räkor (hon som bjöd mig hade även kräftstjärtar i), ett par stjälkar sparris (såndär på burk, inte färska) och västerbottenost i tärningar :) Lite salt och peppar hade jag i också, och dill hade säkert inte suttit fel i den där röran.. 20 minuter i ugnen på 225 grader och klart! :) (Fast jag hade inne den 30 minuter på 200) Lycka till ;) höhö!

    Kram!

    SvaraRadera
  5. Amen sister!
    En klassiker är väl också när pappor beröms och tycks vara duktiga för att dom "passar" sina barn...

    SvaraRadera
  6. Amen sister!
    En klassiker är väl också när pappor beröms och tycks vara duktiga för att dom "passar" sina barn...

    SvaraRadera
  7. Anna J11:58

    http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article11038187.ab

    Läst detta?? :)

    SvaraRadera
  8. Anonym12:42

    http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article11038187.ab

    Läs och gråt. Eller skratta högt, det gjorde jag:)

    Kram//Ingela

    SvaraRadera
  9. veronica16:01

    Har läst din blogg ett tag nu och jag gillar den! Håller helt med dig. Har själv en son på fem månader och om min sambo är "duktig" och tar hand om tvätten eller far och handlar och samtidigt har med sig sonen får han nästan jämnt kommentaren om hur duktig han är. Hur många gånger har jag fått det? Noll!

    SvaraRadera
  10. Vilket bra inlägg, håller med till 100%!

    SvaraRadera
  11. Aaaah, ägget! Jag glömde! Det fanns ett ägg i den där blandningen också! ;)

    SvaraRadera
  12. Anna J & Ingela: Kul att ni tipsar om exakt samma artikel ;) Man blir ju fasen mörkrädd vilka nötter det finns! :D

    Veronica: Tack, vad snällt skriver och tack för din kommentar :) Det är verkligen snett, det som anses självklart att en mamma tar ansvar för frambringar applåder om papporna gör det..Det ska vi utrota! Skitbeteende! :)

    SvaraRadera
  13. Så sant alltihop! :)

    SvaraRadera
  14. Hejja ! Bra skrivet ! Det e som att karlarna behöver så mycket beröm ;P men vi då? Jag har vart hemma med min son nu i 1 år och 8 månader, och alldeles snart kommer nummer 2. kram

    SvaraRadera
  15. Du bara MÅSTE läsa den här artikeln om du inte redan gjort det
    http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article11038187.ab
    Man blir så fruktansvärt arg och undrar hur kvinnan ens kan tänka sånna tankar! LÄS!

    SvaraRadera