söndag, december 04, 2011

Det var ju du

Så som jag längtade efter att få vara någons mamma. De där tårarna, väntan och längtan, de känns som så länge sedan. För ett år sedan gick jag runt med en badboll till mage, och om precis en vecka har hon funnits hos oss i ett helt år.

Häromdagen när vi var på Stadium så hörde jag en ljus liten stämma som ropade från andra sidan av butiken. "-MAMMA! MAMMA! MAMMA!", det tog en stund innan jag förstod att det var mig någon ropade på. Här hemma råder det sömnterror till och från, och den känslan då hon blir lugn i min famn och somnar med sin lilla nästipp mot min, obeskrivbar är den. När hon kommer springandes och kastar sig i min famn med sina späda armar om min hals. Hjälp, jag blir grinfärdig bara av att tänka på det.

Så som jag längtade efter att få vara någons mamma. Jag visste inte att det var just dig jag längtade efter, älskade Astrid. Att vårt första år tillsammans snart nått sitt slut gör mig både glad och ledsen, glad för att du finns och är min, ledsen för att den första tiden aldrig kommer igen. Vilken tur att vi har så många år tillsammans framför oss.




Det var ju du, i magen innanför velourkostymen.

9 kommentarer:

  1. Härligt att få höra ordet MAMMA!

    SvaraRadera
  2. Så fint skrivet! Tänk att "badbollen" var finaste Astrid :)

    SvaraRadera
  3. Förstår att det är lätt att bli lipfärdig när man tänker på att de växer upp och blir stora de små liven! Nu när jag sitter mitt i babybubblan och har fått allt jag önskat mig vill jag bara bevara varenda sekund av det i mitt minne. Vill alltid ha en sån liten go bebis samtidigt som jag också ser fram med spänning mot alla framsteg som komma skall. Häftigt att hon pratar nu din fina tjej!

    SvaraRadera
  4. Det är inte annat än att en annan blir grinfärdig också :P

    SvaraRadera
  5. Så himla fin mage!!!

    Jag blev chockad häromdagen på lekplatsen och tänkte "vems stora unge är det där? var är min bebis?"! Gahh det går så fort!

    SvaraRadera
  6. Men Hanna, så här får du inte skriva. Gråter i floder här nu, det var fint skrivet och så igenkännande.

    Du var så fin preggo!! <3

    KRAM!

    SvaraRadera
  7. så fint skrivet. imponerande att du kan se det på det sättet mitt uppe i vardagen : )

    SvaraRadera
  8. Vad precist du sätter ord på det fantastiska med att vara mamma!

    SvaraRadera