måndag, december 12, 2011

Astrid 12 månader

Sista månadsuppdateringen kommer här!

1-åriga Astrid väger 9050 gram och är 77.5 cm lång.
Har 74cl i klädstorlek och Liberos 5:a på blöjorna.

Roligaste lekarna är kurragömma och att bli jagad av mamma eller pappa som ropar "-NUUUUU TAR JAG DIG!" Favoritplatserna här hemma är utan tvekan badrummen, lustigt med tanke på att det inte finns så mycket roligt att pyssla med där. Men men, allt verkar inte vara logiskt i ett litet barns huvud, för henne kanske duschdraperiet är det roligaste som finns. Åka pulka och rutschkana står också högt i kurs.

Äter för det mesta samma mat som oss, och älskar korv. Verkar inte ha några födoämnesallergier (peppar peppar), trots sina intoleranta föräldrar. Äter gröt till frukost och på kvällen, välling vid läggdax och en flaska under natten. Har just ikväll påbörjat projekt Sluta Med Nattvälling, vi får se hur det går. Vi ger det ett ärligt försök, fungerar det inte så får hon fortsätta, men några kvällar ska det testas.

Har 4 tänder i överkäken och 2 i nedre. Några till i överkäken verkar vara på gång, hårda och svullna bulor syns tydligt.

Säger mamma, pappa och vo-vo. Det kommer en hel del andra läten och ord som man inte förstår, blir full i skratt varje gång hon sitter och för obegripliga dialoger med sina leksaker eller sin spegelbild.

Hon promenerar runt utan några problem och klättrar upp och ner i soffan, fotöljen i vardagsrummet och i vår säng. Är en hejare på att krypa uppför trappan, men har inte ett hum hur man gör för att komma ner.



0-12 månader

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar