tisdag, november 29, 2011

Bakelibak!

Igår roade vi oss med lite bakning, my dear beloved och jag. Han fick vara kung över knäcken, jag tog mig an chokladbollar och chocolate chip cookies.

Det blir dubbelt bakande för oss, först till Astrids ettårsdag och sedan till jul. ICKET att det här ska sambakas, hennes födelsedag har ingenting med julen att göra och saffransbaket får hålla sig i frysen till efter 11 december. Även om hon inte förstår poängen med varken sin födelsedag eller julen i år så känns det ändå viktigt att hålla isär de två. Hon ska få ha sin alldeles egna dag precis som alla andra!

Det var inte poängen nej, men det är så lätt att spåra ur. Idag fortsatte jag i lugn takt med baket till jul, choklaftryfflarna är nu rullade. TAM-DA-DAM! Och goda blev de, kanske får bli en ny omgång innan vi nått fram till julafton..

Kan bjuda på recepten imorgon! Har ni någon god julfavorit när det gäller bakverk eller godis som ni vill tipsa om?

5 kommentarer:

  1. Alltså mitt bästa är Rocky Road. Det är så bra för du tar bara det godaste godiset, rör ner i smält choklad och låter det stelna. Det är enkelt och JÄTTEGOTT.

    SvaraRadera
  2. Therese21:48

    Recept på tryfflarna vill jag ha, tack! :)
    Ska göra men har så svårt att välja vad för sort.. Då är det bra när nån har bakat några och testat ett gott recept ;)

    SvaraRadera
  3. Låter bra att redan nu dela på födelsedag och jul!

    SvaraRadera
  4. Smarrigt! En av mina favoriter, blad allt gott som finns, är polkatoppar. Grymt enkelt och om man tycker om polkagrisar kan det inte bli fel!
    Tänk att stortjejen snart blir ett, tiden bara springer iväg:)
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Jag har ingen ugn, men det där kan man väl göra utan? Jag fyller år den 22a december men nog är saffransbullarna framme då ;) det enda som är viktigt är att jag inte vill ha julpapper runt presenterna :)

    sv: Jo, det blev faktiskt riktigt fint tyckte jag :) Lite kul med juligt. Helst då det är första lägenheten och man får göra som man vill!

    SvaraRadera