onsdag, september 28, 2011

Nyfiket barn, (o)ljud och skatjävlar

Det är som att den där lilla huliganen här hemma har upptäckt hemmet en halvmeter upp från golvet nu också. Återvinningen för plast/glas/metall i tvättstugan ska det rivas i och toalettlocket ska öppnas och stängas. Öppnas och stängas. Öppnas och stängas. Ja, ni fattar. Idag föll hon dock på eget grepp och klämde ett av de små fingrarna vid nagelbandet, blodutgjutelse dag två. Vart köper man plåster i storlek jättelitet?

Jag är munter trots regn och rusk utanför fönstret, vi har på förmiddagen levt om på babysången (vet inte riktigt om sjunga är rätt ord i det här sammanhanget) och hängt med andra barn och föräldrar. En liten sväng in på Kappis blev det för att få lite klarhet inför måndagen, och sedan blev det buss hem.

Saker jag stör mig på oerhört mycket idag:
-Rökare som inte visar omgivningen någon som helst hänsyn utan bolmar utanför entreér, i busskurer och så vidare.
-Människor som gör skillnad på folk och folk, beroende på social status, hudfärg, befattning/arbete och liknande.
-Skator som pickar sönder kompostpåsar och river ut allt som finns däri.

Bubblare:
-Min sambo för att han inte kände att det STANK från komposten imorse och tog ut påsen till tunnan. Men nu är allt hopsamlat och ligger däri, och det är ju poängen. Men jag ska fanimej ha en fotmassage för besväret.

1 kommentar:

  1. Jag hatar skatorna, J har en viss tendenes att ta ut soporna men inte gå till soptunnan med de utan ska göra det senare... men då hinner nästan alltid skatorna före...

    Vad roligt med babysången, C är så trött & slut av medicinen så här händer det inte mycket.

    SvaraRadera