måndag, september 26, 2011

Hej på dig måndag

Ja, vart ska jag börja? Min sista vecka som föräldraledig med Astrid har nu inletts. Nästa måndag är det tillbaka till allvaret på Kappis, med blandade känslor i kroppen. Det ska bli skönt att vara Hanna och inte "bara" mamma hela dagarna, men samtidigt har vi haft det så sjukt mysigt och jag skulle vilja vara kvar i vår lilla bubbla för alltid. Det går inte att med ord beskriva hur avis jag är på Darlingen som har tio sjukt roliga månader framför sig, men jag skulle inte vilja ta över hans dagar för allt Massemys i världen.

Idag ska de riva ut den gamla varmvattenberedaren (tror jag iallafall att det är) och installera en ny. Det har med fjärrvärmeinkopplingen att göra, och är det sista steget innan det ska dras rör kors och tvärs i hela huset och sättas upp element. Buhu, jag har verkligen gillat att ha golvvärme i alla rum på nedre plan, och det har fungerat jättebra hos oss. Dock har det inte det hos alla andra i likadana hus, så radiatorer får det bli. I ett svagt ögonblick har Darlingen tagit på sig ansvaret för dammtorkning av sju kilometer vattenrör. HA! Nu är vi vattenlösa fram till lunch ungefär, bra att jag kom på det typ tio minuter innan hantverkarna kom hit och hann duscha. Jag var nämligen mer död än levande imorse..

..och det tack vare en sömntjorvande dotter. Den senaste tiden har hon somnat lätt, och sovit gott och stilla fram till efter tolvslaget. Då har det varit gallskrik, tårar och "ma-ma-ma-ma", tills hon får flaskan med välling eller blir överlyft till våran säng. Nu slukar hon en flaska fullkornsvälling (220ml) vid läggdax kring 19, en kring 02 och en kring 05. Lägg till fullkornsgröt 18 och 08 till det. Jag kan inte förstå vart hon stoppar allt? Det är inte heller så att hon har flaskan som tröst, utan hon äter som om hon inte fått mat på en vecka och slocknar därefter. Jag kan ju inte gärna ge henne flaskan varje gång hon vaknar, för hon är ju inte hungrig en gång i halvtimmen, och vi vill verkligen inte komma tillbaka till Snuttandets Tid då hon bara somnade om då hon fick ligga vid bröstet. Det är ju betydligt lättare att hålla på sina principer dagtid, men när man är mer eller mindre medvetslös om nätterna så är det lätt hänt att man ger med sig.

Tror att jag upptäckt orsaken till sömntjorvandet dock, ett vitt litet streck bredvid hennes lilla tand, nummer två påväg! Hoppas det går snabbt, för då borde tjorvandet upphöra inom kort, och hon slipper vara entandad resten av livet. Tvåtandad ser bättre ut, eller hur?



Jag kanske inte är så munter om nätterna, men om dagarna är jag en liten solstråle ska ni veta!

3 kommentarer:

  1. Therese09:46

    Var och hälsade på min farbror där på kullen i fredags, höll knappt på att ta oss fram för allt grävande där.. Hoja! :)

    SvaraRadera
  2. Klart att det är tand nr två som tjorvar, under Cornelias tjorvnätter så har det alltid varit tänder eller sjukdomar som har gjort att hon inte har sovit.

    Det gör ju så ont när de små bissingarna ska komma.

    Du ska se att det kommer att gå bra då du börjar att jobba. Tycker också att det är självklart att både mamman och pappan ska vara hemma med barnet/barnen om de har möjlighet, men det ska vara frivilligt.
    Jag är så glad att både jag & J har varit hemma i stort sett hela tiden med Cornelia.

    SvaraRadera
  3. GAAH! vad jag saknar er =) låt det bli torsdag nu nu nu!

    SvaraRadera