fredag, september 30, 2011

Glutenfri vaniljkaka

Kär kaka har många namn, den här kallas för vaniljkaka, penisonärskaka, sverigekaka och säkert något mer. Darlingen gillar den inte så han skulle säkert kalla den äckelkaka eller något liknande. Men lyssna inte på honom, han är inte riktigt klok ibland.

Kaka:
2 ägg
2 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl mix
2 tsk bakpulver

Fyllning:
125 g smör eller margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt det kokande vattnet.
Blanda mix med bakpulver och rör ner i smeten.
Häll i en bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda ca 35 minuter i 175 grader.
Dela kakan på mitten när den svalnat.

Låt margarinet och mjölken koka häftigt i 2 minuter och tillsätt sedan vaniljsockret. Häll fyllningen över den undre botten, lägg på locket och pudra med florsocker.

MUMS!

3 kommentarer:

  1. Ser galet gott ut!!!

    SvaraRadera
  2. Alltså, den där lät jättegod - men jag fuderar lite på vad "mix" är för nåt?

    SvaraRadera
  3. Åh mums. Sån brukade min farmor göra på fredagar, sen fikade vi & spelade kort på eftermiddagen när jag slutat skolan.

    SvaraRadera