tisdag, september 20, 2011

Flyga med bebis

Resan Arlanda-Kallax gick galant den med! Hon diskuterade lite med vår stolsgranne precis innan landning, men 40 av 65 minuter sov hon som en klubbad liten säl i min famn. Tänk att hon på 9 månader har hunnit med 4 flygresor, en riktig liten globetrotter!

Första 2 flygningarna gjorde hon vid 5 månader (Turkiet t.o.r). Vi var noga med att hon skulle amma vid start och landning, och hon verkade inte alls bry sig om tryckförändringen eller få ont i öronen. På vägen ner så somnade hon efter tio minuters flygning och vaknade då det var dax att kliva av planet. Påväg hem var hon vaken, någon leksak var med i väskan, men hon brydde sig inte alls och ville hellre kolla på stolsgrannarna.

Nu då vi nu flög hem var hon 9 månader, och jag var inte framme med vattenflaskan vid start/landning, hon snuttade litegrann på sin napp och verkade inte berörd av tryckskillnaden den här gången heller. Första resan var hon vaken och väldigt intresserad av den inplastade beskrivningen av nödutgångar osv som alltid finns i stolsfickan, andra resan sov hon vid starten och var vaken de sista 25 minuterna. Den inplastade beskrivningen var rolig även då, men som sagt var stolsgrannen ännu mer intressant.

Alla flygningar har vi haft med något ätbart som skulle kunna distrahera om det blir tråkigt att sitta still. En leksak har också varit med, men inte lekts med överhuvudtaget. Nästa resa kommer vi ta med en bok, det skulle nog vara uppskattat av lilla fröken. Hon är väldigt nyfiken, så det räcker långt att bara sitta och kolla vad folk har för sig, men efter ett tag börjar det krypa i benen.

Både på flygplatsen och under själva flygningarna har all personal varit väldigt hjälpsamma. Man får ett barnbälte som man sätter fast på sitt eget, och alla gånger har det kommit någon och visat hur det fungerar, delat ut barnflytväst och frågat om vi vill ha en kudde eller filt. Vi har flygt (heter det så?) med SunExpress (Fritidsresor), Skyways och Norwegian.

Om den lilla får ont i öronen vid start/landning och blir ledsen pga det eller någon annan anledning så kan det förstås bli väldigt tråkigt och jobbigt att sitta fast på ett plan, men bortsett från den risken så ser jag inga hinder mot att flyga med barn. Bortsett från risken att krascha förstås, men nu ska vi inte vara såna.

Ni kan ju gissa vem som sitter bredvid mig och letar resor..och vem som är sugen på att följa med!

3 kommentarer:

  1. Härligt att det gick bra! Det går nog oftast det. Fast våra senaste två landningar var jättehemska, då Eila hade blivit lite förkyld utomlands. Hon skrek i vild panik och gick inte att trösta det minsta. Det märktes att hon hade jätteont. Tror aldrig jag har sett henne så ledsen faktiskt. Och att då sitta fast i bältet... fy vilken plåga. Men vi kommer ändå att flyga igen! Men vid förkylning är det nog superviktigt med näsdroppar och kanske även ha Alvedon i förebyggande.

    SvaraRadera
  2. Vi ska faktiskt flyga redan när bebben är 2 månader. Inte självvalt, men så länge bebin är frisk ska vi försöka följa med på bjudsemester när min pappa fyller år och bjuder hela familjen på charter. Nervöst men kan ju bli hur härligt som helst!

    SvaraRadera
  3. Härligt att det gått så smidigt.

    SvaraRadera