tisdag, juni 07, 2011

Snart flyttar hon väl hemifrån också..

Astrid har sovit i sin egen säng som har stått bredvid vår sedan hon var någon dag gammal (dock inte under sin senaste ljuvliga period av sömnstörningar). Vår plan var att hon skulle sova där tills hon börjat sova hela nätter, och sedan börja sova i sitt eget rum.

Nu råkar det vara så att vi har husets varmaste rum till sovrum, och så länge man inte kan vädra ur ordentligt precis innan läggdax är det nästintill outhärdligt. Den senaste tiden har vi upptäckt att det är svårt att hålla en bra temperatur i sovrummet, och Astrid har varit sjöblöt trots att hon endast sover i blöja.

Inatt får därför bli testnatt för eget rum. Hennes rum är svalt och skönt, och där blir hon inte störd alls (vilket hon ibland blir då vi kommer och lägger oss om kvällarna). Vi har fått tips från flera håll om att det ska kunna göra underverk för hennes sömn, och det går ju att flytta tillbaka henne om det inte funkar. Det känns i hjärtat dock kan jag meddela, att inte ha henne nära, och jag tror inte att jag kommer sova särskilt djupt inatt. Tänk om min lilla tjej vaknar och ropar efter mig utan att jag hör? Jag hör själv hur hönsig jag låter, men det här är allvarliga saker. Nog kommer jag vakna, men lite orolig är jag allt. Mammas lilla stora tjej!



Det här ser ju bara..fel ut!

6 kommentarer:

  1. Stora Astrid. Hoppas att det går bra för henne att sova i eget rum inatt och att det går bra för er.

    Cornelia ska få flytta in i sitt rum när vi har varit på ikea, behöver några små saker till hennes rum, men sen så! Ikeaturen är planerad till på lördag, så snart flyttar Cornelia också och det känns....

    SvaraRadera
  2. Tänkte på det där du sa om du skulle höra henne om hon ropade efter dig.....idag var vi ute och målade och Leo gick in för att besöka toaletten då han var klar ropade han efter mig och gissa vem som hörde honom jo jag och fick då en kommentar av Danne "Hur hörde du det där?" jag tror nog att en mamma hör det mesta, i början hade jag babyvakten i då casper låg ute och sov men den gick sönder och efter det så har jag ingen och konstigt nog så hör jag ändå honom då han vaknar och då sitter jag oftast vid datorn i köket med skola vilket innebär headset för att höra klasskompis, och casper sover ute på baksidan utan något fönster eller dörr öppen. Mamma med superhörsel. =0) Håller med om att det såg tomt ut i hörnet i sovrummet ert.

    SvaraRadera
  3. ÅH! Ett stort steg! Hoppas det går bra för er. :) Jag törs/vill inte flytta ut lillan riktigt än. Men då sover ju Eila jättebra inne hos oss så jag har liksom ingen anledning att börja greja med sånt.

    Nog hör du! Kanske en babyvakt med hög volym kan göra dig lite tryggare? Mest för känslan kanske, så du får sova.

    SvaraRadera
  4. Tack rara du för att du kommenterar, är roligt att få veta vilka läsare man har! Förstår att det känns tomt i ert rum! :/ Vi har dottern kvar intill sängen, det fungerar så bra, så vi har inte känt än att hon måste flytta till sitt rum. Vet inte riktigt om jag grejar det heller, fick längtan efter henne när hon sov i sitt rum då mormor sov över och hon kröp ner hos henne.

    Ni försökte i drygt 2 år innan lillskruttan kom alltså?
    Ha en fin kväll!

    SvaraRadera
  5. Hoppas natten gick bra! Våran lilla skorv har sovit hela natten (7 tim) för tredje natten i rad... Hoppas det håller i sig för man är oförskämt utvilad :)

    SvaraRadera
  6. åh... ja första nätterna är konstiga antar jag. Mileon sover i egen säng i vårat rum endast för hans rum fortfarande inte är klart (måste upp med nya väggar, ta o lägga golv).

    Hoppas ni fick sova allihopa!

    SvaraRadera