fredag, juni 17, 2011

Snabba ryck i badrumstagen

Nu ska ni få höra anledningen till att vi var på banken förra veckan! Vi har länge funderat på att göra om båda våra badrum, och nu börjar det verkligen vara dax då golvmattan torkat och spruckit litegrann. Sen är det ju alltid kul att få nytt och fräscht, mattan som är på vägg och golv nu är sliten, missfärgad och riktigt ful. Därför ringde Darlingen runt och vi ville få in offerter från tre olika firmor. Den ena (som dessutom gav bäst intryck och har rykte att vara bäst av dem tre) hörde av sig snabbt, de andra har vi fått jaga men fortfarande inte fått något svar från. Hantverkare i ett nötskal? ;)

Att vi har så bråttom beror på att firman som lämnat offert har tid med oss innan semestern, de andra två hade tid först till hösten. Vi hade redan bestämt oss för att anlita firman som vi nu valt, så länge det inte visade sig att de tagit överpris, och nu när vi räknat så verkar det vara en bra deal. Igår bestämde vi oss för vilken matta det blir (samma i båda badrummen), och nyss ringde Darlingen och berättade att de kommer PÅ MÅNDAG! Jösses, vi har lite att stå i under helgen alltså.

Allt ska ut från badrummet nere, taket och dörrkarm ska målas, taklisterna ska ner, vi ska öppna och kolla bakom där duschblandaren suttit då det kändes lite mjukt, och vi ska förhoppningsvis hinna på Ikea och inhandla nya handfat, kranar, skåp, speglar och lampor. Nya toalettstolar ska vi nog köpa på Jula, ska dit och kolla på dem ikväll om det hinns, och där ska vi även köpa duschslangar och munstycken. Det enda som blir kvar sen tidigare är duschblandarna och badkaret.



Bård/vägg/golv

6 kommentarer:

  1. ooh, så kul : ). det kommer att bli supersnyggt!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt att det går så fort! Det kommer att bli riktigt snyggt i era badrum. Ska bli kul att komma och kika sen, här bjuder jag in mig själv ;-)

    Så Astrid var också trött, inte så konstigt som de lekte.

    Hoppas att ni hittar allt ni vill ha till era badrum ihelgen.

    SvaraRadera
  3. Mycket att stå i i helgen, men så härligt när det är klart! Vi är strax klara med badrummet uppe :] Ska lägga upp före/efter till veckan. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  4. Vad kul!! Att renovera är ju så skoj, eller ja inte när man är mitt i det kanske - men efteråt :)

    SvaraRadera
  5. Spännande, vill gärna se före- och efterbilder sen! Lycka till!

    SvaraRadera
  6. Vilka firmor har ni hört med? :)

    SvaraRadera