söndag, maj 15, 2011

Våran söndag

Den här dagen var seg i starten men hämtade sig sedan. Darlingen klev upp med sin ilskna dotter klockan 5(!), jag fick ligga kvar och somnade om. Klockan 9 kom de upp, då föreslog jag att pappan skulle sova en stund. "Nej, det behövs inte, jag är inte trött" fick jag till svar. Då jag rest mig från sängen, klätt mig och sedan pratande vände mig om mot sängen så sov han. Inte trött-snicksnack!

Jag och den då mycket gladare Astrid roade oss med att vika tvätt, och när pappan vaknat åt vi frukost och myste i soffan. Sedan blev det lunch för den lilla, och när hon skulle sova blev det promenad. 2 timmar runt om i Sävast, inte illa för två tröttmössor som gärna skulle ha gjort den lilla sällskap i den ombonade vagnen.

Efter att vi återvänt till vår kära kulle så blev det trädgårdstjänst för oss båda två, Darlingen krattade gräsmattan och jag tog mig an rabatterna. Nu är vi redo för den efterlängtade grönskan! Dock ska jag förinta rabatten på baksidan och sätta dit plattor istället, då det är stekhett där under sommaren är det svårt att få något förutom ogräs att vilja leva där, så då får det bli plantering i kruka istället. Ska även fylla ut med lite fler jordgubbsplantor som Grannen skänkt oss, jädrans vad jordgubbar och smultron här ska skördas i sommar.

Darlingen lagade sedan middag och jag bakade kakor, tråkigt nog är jag inte ett dugg sugen att smaka dem. Det har även badats och plaskats innan den lilla hamnade i säng där hon befinner sig nu. Vi sitter i soffan och kollar finalen i hockey-vm. Sverige mot Finland, jag hoppas och tror att finnarna får stryk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar