fredag, maj 13, 2011

Reserapport!

Vi hade det riktigt härligt på vår resa till Turkiet, och allting har gått som på räls. Flygresan ner så var Astrid hungrig och lite ledsen då vi gick ombord på planet, men åt duktigt under starten som planerat (för att hon inte skulle få lock i öronen), låg vaken i mitt knä en stund och somnade för att sedan vakna då det var dax att kliva av planet. Ett mvg för gott uppförande till lilla fröken Stråmo! På vägen hem var hon vaken i stort sett hela tiden och gnällde litegrann nu&då när hon inte tyckte att vi underhöll henne tillräckligt bra. Ett vg får hon för hemresan!


Vi har haft 30-34 grader varmt i luften på dagarna, i havet har det varit 18 grader och i poolen kring 25. Alldeles lagomt för Astrid att ligga nakenfis i skuggan alltså, men lite väl svalt i vattnet för hennes del. Vi tyckte dock att det var svalkande och riktigt skönt. Det är så vi spenderat våra dagar, i och vid poolen, fast den lilla i skuggan såklart.



Vi har endast lämnat hotellområdet två gånger, och det för att äta middag på närbelägna restauranger. Det har dock inte blivit instängt och tråkigt att bara vistas kring hotellet då det är ett stort område och VÄLDIGT fint. Då jag tidigare bara bott på mindre hotell med betydligt sämre standard på hotellområdet så var det som att kliva rakt in i en resekatalog, med trädgårdsmästare som gick runt och sopade upp vartenda litet löv från gångarna på området och figurklippte häckarna.






En kväll bokade vi in en fotosession med en av hotellets fotografer, och fick med oss tolv fina bilder hem. Ska försöka hitta någon som kan scanna in dem åt oss, och isf så lägger jag upp dem här sedan. Tror att vi ska rama in våra fyra favoriter och hänga upp här hemma. Det var det enda vi spenderade pengar på tror jag, borträknat det obligatoriska resedjuret åt Palina och allt ätbart.


Det blir billigt då man inte spatserar runt varenda kväll och dregglar över handmålade små fina skålar eller köper turkiskt thé för 700 spänn (lång historia från en tidigare resa, haha). En av de större posterna under ätbart var GLASS. I stora, stora lass, så årets laktoskvot är helt klart fylld. Tack gode gud för laktastabletter! Utbudet av glass från Algida (turkiska GB) passar min smak betydligt bättre än GB's, jag älskar deras 3 varianter av Twister och Magnum Double Chocolate.

Ska plocka ut lite favoritbilder och bildbomba er i ett senare inlägg. Har massor av fina bilder som vi kan plocka fram när det blir grått och trist här hemma och vi längtar efter solen.

9 kommentarer:

  1. Så roligt att höra att ni haft det toppen på resan :)

    Kramar!

    SvaraRadera
  2. välkommen hem! ni verkar ha haft en härlig resa, ser fram emot fler bilder : )

    SvaraRadera
  3. vad härligt ni verkar ha haft de! Himla fina bilder ni tagit också!

    SvaraRadera
  4. Låter som ni haft det bra!

    SvaraRadera
  5. Välkommen hem..
    Men du kan hålla dig borta ett tag så det inte syns hur sorgligt vit jag ännu är. Jag hoppas dock på fint väder i helgen så man åtminstonde blir beige :D

    Skämt åsido.. Vi har kalas för Willis på söndag om ni orkar

    SvaraRadera
  6. kul att ni har haft det så bra och bilderna är otroligt vackra.. riktigt avundsjuk blir jag :)

    SvaraRadera
  7. Gu vilka fina bilder på er

    SvaraRadera
  8. Halloj!
    Välkommen hem! Ni verkar haft en underbar resa, blir riktigt avvis på er ;-)

    Vi har en scanner, så du och Astrid får gärna komma hit på en fika nån dag om ni vill, så kan jag scanna in bilderna åt er.

    Kram

    SvaraRadera
  9. Vilka fina bilder på er! Jättehärliga som minns sen!

    SvaraRadera