måndag, maj 16, 2011

Astrid 5 månader ♥

Asse den lilla rackaren har nu hunnit bli 5 månader och 5 dagar! Självaste månadsdagen firade hon med att bada i babypoolen på Pascha Bay och smaska mangopuré.

Idag har vi varit på BVC för besiktning och kom hem med helt klart godkända resultat. Vågen stannade på 5670 gram, vilket är precis 500 gram mer än för en månad sedan, och hon nådde till 65,5 på mätstickan vilken är en ökning med 3cm.

Två små vita prickar har hon i underkäken, så snart dyker huggtänderna upp. Kanske förklarar det den senaste tidens sömnproblem, eller så är hon helt enkelt bara en sömnhatare.

Hon älskar mat, och blir ilsken när man tar bort tallriken, endast vid två tillfällen har hon inte velat äta upp. Till lunch äter hon en smakportion och fyller upp med mammas mjölk, och till middag äter hon en portion gröt med puré. Nu ska vi börja med en ordentlig portion mat till lunch, ska bli riktigt kul. Det känns som att jag får mindre och mindre mjölk, och hon är mindre och mindre intresserad. Antagligen hör det ihop, tillgång och efterfrågan liksom. Hon verkar redo både fysiskt och mentalt för mer vanlig mat, och så får det bli.

Hennes far har lärt henne att prutta med munnen, och det är nog hennes charmigaste trick just nu. Det ser inte måttligt kul ut när de små läpparna vibrerar så saliven flyger och hon sedan flinar stort.

Den lilla platta rumpan gör det lätt att sitta själv, och hon tippar ytterst sällan. Åt sidorna tar hon oftast emot sig med en hand, framåt viker hon sig bara dubbel och reser sig sedan till sittande igen med hjälp av armarna. Baklänges är värre, då ligger hon som en skölpadda på rygg och gnäller tills man hjälper henne upp. Hon var ju nära med vändningarna tidigare, men är inte ett dugg intresserad längre. Det är svårt att motivera henne till magträning då hon ser så himla dåligt därifrån, och är sjukligt nyfiken.

I kläder har hon allt från storlek 50 till 62/68, då hon är så späd funkar mindre överdelar fortfarande bra, men byxor har en tendens att vara lite korta om de passar bra i midjan. Det lilla vi handlar åt henne blir dock i storlek 62 så att hon inte ska växa ur det på en gång.

Hon har börjat reagera då vi ropar på henne, men bara då vi säger Astrid, inte då vi använder något av hennes sjutusen smeknamn. Puh, lättande att hon inte tror att hon heter Asse Brasse Mandelmasse..

8 kommentarer:

  1. Så fin hon är! Och hon är verkligen för charmig.

    SvaraRadera
  2. Åh, gudars skymning så bedårande söt hon är! Så liten, nätt och behändig. Duktig med, sitter så stadigt!

    Hälsar farmor Ingrid i Uppsala

    SvaraRadera
  3. tack så mkt! :D ja, de blir då jobbigt att måsta vänta 4 månader till ;) hehe

    SvaraRadera
  4. Grattis finaste Astrid på 5 månaders dagen i efterskott!
    Tyvärr måste jag säga att vi tyvärr inte kan på onsdag. Min syrra ringde tidigare idag och bjöd hem oss dit på lunch och på kvällen kommer en jobbarkompis och hennes familj hit, så det var typsikt.
    Så vi får försöka hitta en annan dag då båda kan.

    Torsdag skulle i och för sig fungera för oss, har personalmöte men det börjar inte förrän 15, så jag åker vid 14:15 ungefär. Om du kan då?

    SvaraRadera
  5. Pappa upp i dagen!

    SvaraRadera
  6. Ja de där tänderna. Isak blev jättegnällig, sov dåligt och blev dålig i magen så fort det var dags för nya tänder att spricka upp, så inte är det omöjligt att det är därför hon sover dåligt. Stor-tjejen :-)

    SvaraRadera
  7. Sötis där :) Duktig har hon blivit och så stor :)

    Kramar!

    SvaraRadera
  8. Ingrid: Tack så mycket :)

    SvaraRadera