fredag, april 15, 2011

Spotify

Ni kanske hört att Spotify ändrar sina villkor fr.o.m 1 maj? Använder man Free eller Open kommer ens lyssnade att begränsas till 20 timmar/månad och max 5ggr/låt. Vet du inte vilken version du använder så är det lätt att kolla genom att klicka Help-Your Account på Spotify och sedan scrolla ner till "Subscription status".

Vi har två konton, ett Free som vi använder hemma och ett Premium som Darlingen använder i mobilen. Dock kommer jag betala så vi får två premium-konton från 1 maj, använder det många timmar dagligen och tycker lätt det är värt 99 kronor/månad.

Det ultimata hade dock varit om det funnits möjlighet att ladda hem låtar på samma vis och inte bara streama (för det är väl det man gör med spotify?). Jag är alldeles för oteknisk, lat och feg för att ladda ner musik på olagligt vis, och att ladda ner lagligt verkar vara ett sånt himla bökande. Enda anledningen till att jag vill ladda ner är för att kunna fylla mp3-spelaren med bra musik istället för skräpet jag la in för flera år sedan. Kanske borde även jag sälla mig till den ökande skaran av android/iPhone-användare och slippa det böket, men jag har ju faktiskt en fullt fungerande telefon och då blir jag för snål för att köpa en ny..

6 kommentarer:

  1. Men använd premiumkontot både i mobilen & hemma! Jag fick med 2 års premium när jag köpte min HTC, så jag synkar i mobilen & kör offline då jag inte orkar streama. Samtidigt använder både särbon & jag samma konto på våra datorer. Enda gången det kan bli krångel är om man kör online samtidigt (begränsat till 1), men om man kör offline har vi aldrig haft något problem...

    SvaraRadera
  2. Jag röstar på att du köper en telefon där du kan ha Spotify. Du kommer aldrig ångra dej en enda gång efter att du köpt en iPhone :)

    SvaraRadera
  3. Anonym16:43

    Jag har EXAKT samma problem som du...hur ska man göra?
    /Jessica

    SvaraRadera
  4. Man kan ju handla sina låtar på Spotify också.?. Då laddas väl dom ner till datorn via mp3 och du kan sedan flytta dom till spellistan. Är inte 100 men värt att kolla upp kanske.
    Massa kramar till dig och familjen!

    SvaraRadera
  5. Sofia20:42

    Håller med Kajsa. Jag har premiumkonto och använder det både i datorn och i min iPhone. :)

    SvaraRadera
  6. Jess: Pappa löste det problemet åt mig igår :P

    Sofia: Tack för tipset :)

    SvaraRadera