onsdag, april 06, 2011

Astrid på/i språng

Gårdagens fina vårväder höll inte i sig, idag vräker snön ner. Nåja, den nya snön tar bort den gamla som min mamma brukar säga..Iallafall hoppas jag på det!

Astrids goda sömnvanor är som bortblåsta, istället vaknar hon orolig flera gånger per natt och vill äta 3-4 gånger istället för sina tidigare två. Hon är mammig och pappig och vill vara med hela tiden, hellst i famnen om det går. Började fundera om det kan vara ett utvecklingssprång, och tadaa:

SPRÅNG 4
Mellan 14 och 17 veckor gammalt börjar nästa period, då barnet är i stort behov av tröst och närhet. Från och med nu är klängperioderna längre än tidigare. Just den här perioden kan vara i fem-sex veckor, men kan också vara så kort som en vecka.

Barnets ljud börjar bli mer nyansrika och sammansatta. Nu kan man få höra ljud som låter som ”mamma” och ”pappa”. En annan viktig upptäckt för barnet är att saker finns fast de inte syns. Dags för kurragömmalekar!

Vid den här åldern börjar många träna på att krypa och att vända sig. Barnet gillar också att undersöka föremål med händerna. Det skakar, vänder och bankar, luktar, smakar och biter o allt son kommer i dess väg. En del är mycket förtjusta i musik.


Hon blir 17 veckor på lördag, så jag tror vi är något på spåret. Nu kan vi släppa oron att hon ska vara sjuk eller ha ont någonstans, och istället bara härda ut. Snart är vi förhoppningsvis back on track!

2 kommentarer:

  1. Men nog är väl den lilla goa väldigt lik sin pappa?

    Farmor Ingrid i Uppsala

    SvaraRadera
  2. En kopia av sin far, från dag ett :)

    SvaraRadera