måndag, april 11, 2011

Astrid 4 månader

Idag fyller jag fyra månader, och växer så det knakar. Vi besökte tant Annika på BVC tidigare idag, och jag väger nu 5170 gram och är 62,5 cm lång. Min motorik har utvecklats jättemycket den senaste tiden, och jag har mjuka, fina rörelser. Jag utforskar allt som kommer i min väg genom att först pilla litegrann på det och sedan stoppa det i munnen/slicka på det.

Då jag greppat något i ena handen kan jag med lätthet byta till andra handen, och jag är väldigt nära att vända mig från rygg till mage då jag ligger på golvet. Jag är stark i benen och stadig i kroppen, får jag bara lite hjälp med balansen kan jag utan problem stå upp.

I kläder använder jag storlek 56 och 62, beroende på vad det är för märke och typ av plagg. Mina sockar, som allt som oftast ligger kring golvet, är i storlek 13/15. Jag är väldigt nyfiken och vill vara med vid bordet då mamma&pappa sitter där, och att ligga vaken i vagnen är pest och pina. Hellre sitter jag på mammas höft, trots att hon bara är tre äpplen hög så ser man ganska bra därifrån.

Jag har fått smaka på lite gurka och honungsmelon, och det var väldigt intressant. Kanske får jag smaka på det där "potatis" som pappa tycker så mycket om redan imorgon. Vi har ingen brådska med smakportionerna då både mamma&pappa har födoämnesallergier, men ska snart börja.

Igårkväll hittade förresten pappa mig med fötterna på kudden, jag krälar runt som en liten mask i sängen. Han sa att jag borde sova istället, men jag har inte tid. Jag håller ju på att upptäcka världen.

5 kommentarer:

  1. Sötaste Astrid! Grattis på 4-månadersdagen!

    SvaraRadera
  2. Grattis lilla söta astrid!!

    SvaraRadera
  3. Anna22:18

    Grattis fina Astrid! Och snygga brallor! Såna hade Edvin också på sig idag :)

    SvaraRadera
  4. Hon hälsar tack så mycket, och att Edvin har bra smak ;)

    SvaraRadera
  5. Grattis Astrid på 4 månaders dagen!

    Tack, det är inte lika avancerat som det ser ut ;-)

    Det skulle vara riktigt trevligt att träffas på stan och ta en fika. Jag kan ju nästan när som helst så du kan väl säga en dag då du ska in till storstan ;-) På torsdag ska C får sitt 5 måanders vaccin, så efter det kanske hon är lite små kinkig.

    SvaraRadera