måndag, mars 14, 2011

Astrid 3 månader

Idag har lilla skrutten fått sina vaccinationssprutor och blivit besiktad. Då de stack nålarna i hennes spinkiga små lår så sprack varenda ruta på Sandens vårdcentral. Nä, nu ljög jag, men jag tror inte det var långt ifrån iallafall. Hon lugnade ner sig rätt snabbt då hon fick komma upp i famnen, men vi vågar nog inte nämna ordet spruta i närheten av henne den närmsta tiden. Har vi otur så har just det hemska ordet etsats fast i hennes lilla bebisminne och framkallar gallskrik. Vågen visade denna gång 4975 gram och mätstickan 60,5 centimeter, inte illa pinkat!

Talangerna och kunskaperna som denna blott tre månader gamla lilla tös har på sin repertoar ökar i rask takt. Hon kan med lätt medlut rulla både från mage till rygg och från rygg till mage. Hon dregglar så det står härliga till och har gärna händerna i munnen. Bumbostolen är en favorit, från den ser de nyfikna små ögonen det mesta.

Den senaste tiden har hennes skratt gått från haaa till hysteriskt lyckliga tjutanden, och när man skrattar åt det så tjuter hon ännu högre. Tror att det var roliga moster Jessica som lockade fram denna nya talang, för som hon skrattade i fredags har hon aldrig gjort förrut.

Undrar om jag glömt något..Jo, hon har läst klart första boken i Sagan om ringen-trilogin och ska ikväll börja på nummer två. Jag föreslog Max potta, men hon menade att den är en för liten intellektuell utmaning.


Sliten efter dagens bravader

4 kommentarer:

  1. Grattis Astrid! 3 hela månader är inte alls illa. :)

    SvaraRadera
  2. Anonym20:59

    Men vad tiden går, tyckte jag nyss läste om Atrid som helt nyfödd:) vår lilla är tre veckor idag, fattar inte vart dagarna tar vägen:) /Marie(lappurlivet)

    SvaraRadera
  3. Anonym21:01

    Det skrattet var ljuvligt!
    /Jessica

    SvaraRadera
  4. Anonym10:58

    Så söt hon är, som en liten karamell! De där sprutorna är inte roliga, men det brukar ju gå över rätt snabbt. Längtar tills nästa månad då vi blir fler i familjen:)

    //Ingela

    SvaraRadera