torsdag, februari 24, 2011

Hanna myrplågaren

Kajsa funderade igår om man verkligen är riktigt i ordning om man föder upp myror, och det fick mig att tänka på en sak.

När jag gick på lågstadiet så hängde jag hos farfar efter skolan tills de äldre systrarna slutat och plockade upp mig för hemfärd i samlad trupp. Där levde jag loppan, för hos farfar fick man göra i princip vad man ville! Äta kex tills det kom ur öronen, julpynta redan i november, kolla tv tills ögonen blev fyrkantiga och..samla på myror!

Jag hade en genomskinlig plastburk som jag fyllde med löv, pinnar och barr, sedan plockade jag ett gäng hyresgäster och matade dem med sockerbitar. Dock famms det ett villkor-myrorna skulle hållas utomhus. Mitt samvete sa dock att myrorna inte kunde vara ute själv om natten, så jag smugglade in dom i hallen innan det var dax att gå hem. Turligt nog så smet dom aldrig, men jag funderar hur länge de stackarna levde där i burken..


Tidernas roligaste barnvakt!

7 kommentarer:

  1. Låter som perfekt fritids, jag hade fredagar som farmor & farfar-dag, bästa dagen!

    Visst hade jag bra timing på Oslo, som jag för övrigt inte hade en tanke på när jag skrev listan för drygt 2v sen :)

    SvaraRadera
  2. Haha, hoppas dom dog en plågsam död!

    SvaraRadera
  3. Anonym15:29

    Att ha farfar som barnvakt var verkligen underbart. Tänk bara på allt socker vi fick i oss då det skulle ätas rabarber och han kom ut med stora sockerskålen... Och alla gånger vi byggde jätteslangbellor med gummiband och köksstolar... Underbara minnen man har. Kramiz /Syster Linda

    SvaraRadera
  4. Här fungerar föräldraledigheten som så att jag får vara hemma tills barnet är nio månader och under den tiden så har mannen haft 3 veckor pappaledigt och efter min föräldraledighet så får mannen ta en sk. pappamånad som är 6 veckor... så så fungerar det här hos oss...
    Jag tycker det är på tok för kort stund som man är hemma...
    Klart man kan vara sen på vårdledigt som det heter, men då får man knappt något betalt alls...:(

    SvaraRadera
  5. Anonym19:06

    Haha, ja det var tider det! Och plättar fick man hela tiden! /Jess

    SvaraRadera
  6. Linda&Jess: Jag hade glömt bort gummibands-slagbellorna :D Och en del Stinas kyckling åts det..Och köttbullar! Först brända och sedan kokta ;)

    SvaraRadera
  7. Anonym19:35

    ja, för man vill ju inte få galna kosjukan!
    /Jess

    SvaraRadera