onsdag, januari 05, 2011

Vår onsdag

Vilken skön dag jag haft! När Darlingen klev upp och duschade så låg jag kvar i sängen och myste med vår goa lilla bebis. Sedan tog jag en lång dusch så fingertopparna blev helt skrynkliga, peelade kroppen, filade fötterna och tog hand om kroppen. Efteråt kände jag mig som en ny människa! Det behövs inte så mycket vissa dagar, och att få koppla bort allt utanför badrummets fyra väggar och vara själv en stund var precis vad jag behövde. Det finns så många som dömer ut oss som uppskattar en stunds ensamtid, för bra föräldrar vill inte vara ifrån sina bebisar en endaste sekund, eller hur? Skitsnack om ni frågar mig, men det är en helt annan diskussion..

Efter min ljuvliga tvagning så har jag myst i gårdagens reafynd från H&M, en stickad oversize-tröja för 100 riksdaler! Det har städats, bakats limpa och kollats på skidåkning. Och kramats en hel del, vi passar på att mysa extra mycket under pappans sista lediga dagar, på måndag börjar han jobba igen.

5 kommentarer:

  1. Vad snygga ni är båda två!

    Och en dusch utan stress är helt underbart.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att allt man hör är att alla föräldrar inser hur mycket de uppskattar egentid när bebisen väl har kommit. Inget att skämmas över eller ha dåligt samvete för. Är mamman och pappan glada är bebisen glad, tror jag. Om det är nån som dömer ut det så är det förmodligen någon utan särskilt stor erfarenhet av barn och inget att lyssna på. Fin bebis i alla fall och säkert supergo att mysa med när kroppen är skrubbad och tvättad :)

    SvaraRadera
  3. Jag tror att det är huuuur viktigt som helst att man får lite egentid, om så bara för att duscha/göra nr2/vila - det är då man kan hämta lite energi som jag gissar att man missar med vakna nätter och så. :) Så bada på du - helt rätt! :D

    SvaraRadera
  4. Jag håller med till fullo. Jag älskar min egentid och tycker det är otroligt viktigt. Skulle jag inte få den så skulle jag bli knäpp. Bara för att jag försvinner iväg på en promenad själv eller liknande så betyder ju inte det att jag inte älskar min lilla kille. Egentid är ett måste! :)

    SvaraRadera
  5. egentid är bra för annars orkar man ju inte, som att bli siamesisktvilling i vuxen ålder :P dessutom bra för pappan och barnet med egentid så de får en egen relation.

    SvaraRadera